Nemecká vláda dokončí návrh na zvýšenie úverovej kapacity EFSF

NETKY.SK • 24 Január 2011, 09:54 • 2 min
Nemecká vláda dokončí návrh na zvýšenie úverovej kapacity EFSF

Nemecká vláda dokončí návrh na zvýšenie úverovej kapacity EFSF

slovakia

left justify in out

img

Nemecká vláda vypracuje návrh na zvýšenie úverovej kapacity Európskeho fondu finančnej stability (EFSF). Uviedol to minister financií Wolfgang Schäuble v rozhovore pre berlínske noviny Tagesspiegel.
      Nemecko plánuje dokončiť návrh balíka opatrení na zvýšenie prostriedkov v EFSF, koordináciu finančnej politiky v rámci Európskej únie a pomoc členským štátom pri znižovaní dlhov.
      "Dohodli sme sa, že balík v nadchádzajúcich týždňoch dokončíme. Nechceme, aby si ľudia mysleli, že sa potácame od krízy ku kríze," povedal.
      Nemecko podľa neho preskúma možnosti ako zvýšiť prostriedky v záchrannom fonde Európskej únie a Medzinárodného menového fondu zo súčasných 750 miliárd eur. Príspevok únie do fondu síce predstavuje 440 miliárd eur, ale v skutočnosti má k dispozícii na prípadné úvery zadlženým štátom len 250 miliárd eur.
      "Budeme sa, samozrejme, zaoberať aj tým, ako dosiahnuť, aby bol v prípade potreby k dispozícii celý podiel EÚ vo výške 440 miliárd eur," dodal.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies