Nemecká protiimigračná strana AfD chce chce žalovať Merkelovú, má byť zodpovedná za pašovanie ľudí

NETKY.SK • 9 Október 2015, 14:15 • 2 min
Nemecká protiimigračná strana AfD chce chce žalovať Merkelovú, má byť zodpovedná za pašovanie ľudí

BERLÍN - Nemecká pravicová strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) chce podať žalobu na Angelu Merkelovú. Nemecká kancelárka je podľa AfD zodpovedná za pašovanie ľudí, pretože otvorila hranice krajiny pre migrantov, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Merkelová konala ako obchodníčka s ľuďmi," vyhlásil dnes líder AfD Alexander Gauland. Súčasne avizoval, že jeho strana sa chce v tejto súvislosti obrátiť na políciu a podať na Merkelovú trestné oznámenie. Alternatíva pre Nemecko vznikla pred necelými troma rokmi ako platforma odporcov záchranných balíkov pre ekonomicky slabé krajiny eurozóny. Postupne sa však jej hlavné ťažisko presunulo na boj proti neobmedzenej imigrácii. AfD nemá síce zastúpenie v nemeckom parlamente, ale jej poslanci zasadajú v zákonodarných zboroch niekoľkých spolkových krajín a tiež v europarlamente. Podľa prieskumov stranu v súčasnosti podporuje niečo vyše šesť percent voličov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies