Nemecká polícia zriadi na cestách z Rakúska pohyblivé kontrolné stanovištia

NETKY.SK • 14 September 2015, 19:31 • 2 min
Nemecká polícia zriadi na cestách z Rakúska pohyblivé kontrolné stanovištia

MNÍCHOV - Nemecká polícia dnes uviedla, že sa chystá zriadiť pohyblivé kontrolné stanovištia na hlavných cestách vedúcich do krajiny z Rakúska, aby tak skôr objavila prichádzajúcich žiadateľov o azyl. Nechystá sa však zastavovať každé auto a vodiča.

slovakia

left justify in out

Mathias Knott z bavorskej polície vyhlásil, že kontroly "sú flexibilné v rámci toho kde a kedy sa uskutočnia". Polícia bude podľa neho stanovištia meniť v súvislosti od toho, kde sa bude očakávať prechod veľkého počtu utečencov.

 

Polícia na nemeckej strane diaľnice A8 - komunikácie, ktorá spája západorakúske mesto Salzburg s nemeckým Mníchovom a Sttutgartom - rozmiestnila výstražné svetlá a kužele a na kontrolu si vytypovala jednotlivé autá. Bezpečnostné opatrenia sprísnila na prvých troch kilometroch tejto diaľnice aj rakúska strana.

 

Nemecká polícia medzičasom premiestňuje žiadateľov o azyl z vlakov prichádzajúcich z Rakúska do autobusov smerujúcich do utečeneckých centier po celej krajine. Deje sa tak vždy na prvej železničnej stanici na území Nemecka, na ktorú utečenci dorazia, uviedla agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies