Nemecká polícia zatkla výpravcu z vlaku smrti, v čase zrážky hral hru na mobilnom telefóne

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 21:27 • 2 min
Nemecká polícia zatkla výpravcu z vlaku smrti, v čase zrážky hral hru na mobilnom telefóne

BERLÍN - V Nemecku zatkli železničného výpravcu, zodpovedného za februárovú tragickú zrážku vlakov pri bavorskom meste Bad Aibling. Vyšlo totiž najavo, že bezprostredne pred kolíziou hral hru na mobilnom telefóne, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zatykač na 39-ročného výpravcu vydal dnes obvodný súd v bavorskom meste Rosenheim na žiadosť prokuratúry v Traunsteine, ktorá ho obvinila zo zabitia a ublíženia na tele z nedbalosti, ako aj z "nebezpečného zásahu do železničnej dopravy".


Totožnosť výpravcu, u ktorého sa nepreukázala konzumácia alkoholu ani iných nepovolených látok, nebola zverejnená v súlade s nemeckými zákonmi na ochranu súkromia.


Podľa prokuratúry sa výpravca priznal, že krátko pred nešťastím hral hry na svojom mobilnom telefóne. Vyšetrovatelia sú presvedčení, že to narušilo jeho koncentráciu, následkom čoho vydal vlakom nesprávne signály. Obvinený trvá na tom, že jeho pozornosť v dôsledku hrania hier narušená nebola.


Zrážka vlakov, pri ktorej 9. februára zahynulo 11 ľudí a 85 ďalších utrpelo zranenia, bola jedným z najhorších železničných nešťastí v dejinách Nemecka. Nenašli sa žiadne dôkazy, že by ku kolízii prispela nejaká technická porucha.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies