Nemecká polícia skonfiškovala rekordné množstvo LSD

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 07:22 • 2 min
Nemecká polícia skonfiškovala rekordné množstvo LSD

MAINZ - Nemecká polícia skonfiškovala 49.500 dávok LSD.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok prokuratúra v meste Koblenz s tým, že ide o doposiaľ najväčšie množstvo tejto halucinogénnej drogy zhabanej na území Nemecka.

 

Dávky LSD boli medzi 646 kilogramami iných drog vrátane hašišu, amfetamínov a extázy, ktoré zhabala nemecká polícia v januári na dvoch miestach v spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

 

Prokuratúra odhadla trhovú hodnotu skonfiškovaných drog na 9,8 milióna eur. O zadržaní kontrabandu úrady neinformovali skôr, pretože v prípade stále prebieha vyšetrovanie, na ktorom spolupracuje nemecká polícia so švédskou. Takúto spoluprácu podnietila konfiškácia iných drog, ku ktorej došlo vo Švédsku.

 

Vyšetrovanie sa podľa jeho slov zameriava na 11 osôb, mužov a žien vo veku 33-59 rokov, ktoré sú považované za členov medzinárodnej zločineckej skupiny. Štyria z podozrivých žili v Porýnii-Falcku. Viacerí sú momentálne vo väzbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies