Nemecká polícia prijala opatrenia, aby zmiernila riziko teroru v Sviatok práce

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 18:10 • 2 min
Nemecká polícia prijala opatrenia, aby zmiernila riziko teroru v Sviatok práce

BERLÍN - Polícia v Berlíne prijala celý rad opatrení, aby počas osláv blížiaceho sa Sviatku práce 1. mája zmiernila riziko teroristického útoku v nemeckom hlavnom meste.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Popri všeobecnom zákaze premávania veľkých nákladných vozidiel, ktorý je v platnosti v sviatočné dni, bude zákaz vstupu platiť v prvý májový deň do širšieho okolia dejiska pouličných slávností Myfest v Berlíne-Kreuzbergu aj pre menšie nákladné automobily.

 

Do "zakázanej zóny" budú mať povolený vstup iba obyvatelia s vozidlami do hmotnosti 3,5 tony. V rámci nej však bude ešte prísnejšie strážená červená zóna, pri vstupe do ktorej musí každý rátať s prísnejšími policajnými kontrolami.

 

Ide o opatrenia, ktoré sú aj reakciou bezpečnostných zložiek na decembrový teroristický útok odcudzeným kamiónom na jeden z berlínskych vianočných trhov, ktorý si vyžiadal 12 obetí.

 

Oblasť, v ktorej bude prebiehať spomínaný Myfest bude pre motoristov uzavretá úplne. Pristupové komunikácie chcú muži zákona čiastočne zablokovať krížom postavenými policajnými vozidlami. Na rozostavenie betónových pilierov v okolí polícia rezignovala, aby nezatarasila únikové trasy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies