Nemecká novinárka, ktorú v Turecku súdia pre obvinenia spojené s terorizmom, sa vrátila domov

NETKY.SK • 27 August 2018, 06:47 • 2 min
Nemecká novinárka, ktorú v Turecku súdia pre obvinenia spojené s terorizmom, sa vrátila domov

BERLÍN - Nemecká novinárka, ktorú v Turecku súdia pre obvinenia spojené s terorizmom, sa vrátila domov po tom, ako jej turecký súd umožnil opustiť krajinu.

slovakia

left justify in out

Mesale Tolu priletela v nedeľu do Stuttgartu. Žena predtým na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zverejnila fotografiu, na ktorej je spolu so synom na tureckom letisku. "Po 17 mesiacoch idem domov," napísala k záberu.

 



Tolu obvinili z podieľania sa na teroristickej propagande a z členstva v zakázanej ľavicovej Komunistickej strane. Ona to však odmieta. V decembri ju prepustili z väzenia. Súd len nedávno umožnil žene odcestovať z krajiny.

Prípad je len jedným z mnohých, ktoré sužujú nemecko-turecké vzťahy. Ako tvrdí Berlín, najmenej ďalších sedem Nemcov zadržiavajú v Turecku z politických dôvodov. Patrí medzi nich aj manžel novinárky Suat Corlu, ktorému nedovolili vycestovať z krajiny. Muž čelí podobným obvineniam ako jeho manželka. Tolu po návrate do Nemecka novinárom povedala, že plánuje aj naďalej pomáhať ľuďom, ktorých Turci zadržiavajú z politických dôvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies