Nemci sa revanšovali Poliakom, hrdinom duelu Götze

NETKY.SK • 5 September 2015, 11:40 • 2 min
Nemci sa revanšovali Poliakom, hrdinom duelu Götze

FRANKFURT NAD MOHANOM - Šláger piatkového programu D-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska obstarali vo Frankfurte nad Mohanom Nemci s Poliakmi. Úradujúci majstri sveta triumfovali 3:1 a odplatili súperovi prehru 0:2 z októbra minulého roka.

slovakia

left justify in out

Pri všetkom podstatnom boli hráči mníchovského Bayernu. Nemci vtrhli do zápasu ako víchor a v úvodnej dvadsaťminútovke si vypracovali dvojgólový náskok zásluhou Thomasa Müllera (12. min) a Maria Götzeho (19. min).

 

Poliakom sa v 37. min podarilo znížiť po hlavičke Roberta Lewandowského. Obávaný ostrostrelec mal v závere prvého dejstva ďalšie dve čisté šance. Najskôr mu tvrdú strelu zblízka zneškodnil brankár Manuel Neuer. O niekoľko sekúnd neskôr vyhlavičkoval jeho pokus z bránkovej čiary Götze, ktorý v 82. stanovil konečný účet stretnutia.


"V niektorých fázach zápasu vyzerala naša hra veľmi dobre, ale urobili sme príliš veľa taktických chýb," vyhlásil po prvej prehre v eliminácii poľský tréner Adam Nawalka.


"Rýchlo sme prehrávali 0:2 a mali sme to ťažké. Za stavu 1:2 sme si vytvorili viacero dobrých situácií. Sedemdesiat minút sme hrali dobre, po celý čas sme držali domácich v strehu a vyvíjali na nich tlak. Myslím si, že sa uberáme správnym smerom. Tento zápas nám môže pomôcť v tom, že mužstvo dokáže v budúcnosti zahrať ešte lepšie a lepšie," doplnil podľa portálu sportowefakty.wp.pl 57-ročný Krakovčan, ktorému sa pred koncom prvého polčasu zranil pilier defenzívy Lukasz Piszczek. "Utrpel svalové zranenie. Keď mi to z trávnika avizoval, hneď som začal pripravovať striedanie," skonštatoval Nawalka.


Robert Lewandowski si ôsmym gólom upevnil pozíciu aktuálne najlepšieho strelca aktuálnej kvalifikácie. Dvadsaťsedemročný rodák z Varšavy sa 27. reprezentačným gólom vyrovnal legendárnemu Gerardovi Cieslikovi. Viac gólov za Poľsko majú iba Andrzej Szarmach (32), Ernest Pol (39), Kazimierz Deyna (41), Grzegorz Lato (45) a Wlodzimierz Lubaňski (48).


"Poliaci boli pred stretnutím lídri našej skupiny, takže naším jediným cieľom bolo zdolať ich a získať prvé miesto pre seba. Od začiatku sme dominovali a ukázali pekné ofenzívne akcie. Súper sa však chopil príležitosti po tom, ako sme urobili viacero ľahkých chýb. Mohlo byť 3:0, ale namiesto toho bolo 2:1 a neskôr si poľský tím utvoril dve-tri dobré príležitosti," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová nemeckého kouča Joachima Löwa.


"Dosiahli sme triumf a prvé miesto v skupine. Dosiahli sme náš cieľ," napísal po stretnutí na twitteri Mesut Özil.
V zvyšných stretnutiach "déčka" potvrdilo Írsko úlohu favorita na pôde Gibraltáru víťazstvom 4:0, nečakane však zakoplo Škótsko, ktoré prehralo v Gruzínsku (0:1).


Na čele tabuľky figuruje Nemecko so ziskom 16 bodov. V dvojbodových rozostupoch nasledujú Poľsko (14) a Írsko (12). Škótsku patrí priebežné 4. miesto so ziskom jedenástich bodov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies