Nemci odštartovali kvalifikáciu na MS suverénne, Müller pretrhol strelecké suchoty

NETKY.SK • 5 September 2016, 10:24 • 2 min
Nemci odštartovali kvalifikáciu na MS suverénne, Müller pretrhol strelecké suchoty

OSLO - Suverénnym spôsobom vstúpili do bojov o postup na MS 2018 futbalisti Nemecka. Úradujúci majstri sveta triumfovali v Osle nad domácim Nórskom po jasnej hernej prevahe hladko 3:0. Dvoma gólmi sa v drese favorita C-skupiny prezentoval Thomas Müller, ktorý navyše prihral aj na premiérový reprezentačný zásah Joshuovi Kimmichovi.

slovakia

left justify in out

"Mužstvo splnilo to, na čo sme sa v príprave sústredili. Sebavedomie a zodpovednosť boli dnes kľúčovými faktormi. Môžeme byť spokojní," povedal po zápase pre nemecké médiá kouč Joachim Löw. Jeho tím sa hneď na úvod usadil na prvom mieste tabuľky a chce tam zostať až do konca kvalifikačného cyklu, čo by znamenalo priamu miestenku na šampionát do Ruska. "Myslím si, že Česko, Severné Írsko a Nórsko urobia všetko pre to, aby si zabezpečili druhú priečku - za Nemeckom," dodal Löw.

 

Dvoma gólmi pretrhol strelecké suchoty v najcennejšom drese kanonier mníchovského Bayernu Müller. Po štvťhodine otvoril skóre, v 60. minúte presnou hlavičkou spečatil víťazstvo Nemcov. Predtým naposledy v reprezentácii skóroval ešte v októbri 2015 a v gólovej impotencii pokračoval aj na ME vo Francúzsku. "Je jasné, že od začiatku kvalifikácie chceme nabrať postupový smer a týmto výsledkom sme spravili prvý krok. Možno sme mohli pridať aj ďalšie góly, no aj tak je to príjemný výsledok," uviedol Müller.

 

Müllerov výkon pochválil aj Löw, hoci si s úsmevom neodpustil uštipačnú poznámku: "Radšej mohol dať nejaké góly vo Francúzsku... Ale je pre neho iba dobre, že hneď na začiatku sezóny dvakrát skóroval. Určite to ešte zvýši jeho chuť do práce."

 

Oslo:

Nórsko - Nemecko 0:3 (0:2)

Góly: 16. a 60. Müller, 45. Kimmich



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies