Nemca teší premiérový gól, je rád, že pomohol mužstvu

NETKY.SK • 5 September 2014, 09:50 • 2 min
Nemca teší premiérový gól, je rád, že pomohol mužstvu

ŽILINA - Slovenský futbalový reprezentant Adam Nemec bol hlavnou postavou štvrtkového prípravného stretnutia v Žiline proti Malte.

slovakia

left justify in out

Vysoký útočník nielenže strelil po centri od Vladimíra Weissa pohotovo zblízka jediný gól zápasu a dal si darček k utorkovým 29. narodeninám (nar. 2. 9. 1985), ale zároveň zaznamenal premiérový presný zásah v najcennejšom drese. Nemec na prvý gól v A-tíme SR potreboval jedenásť štartov. "Poteší každý gól. Je to o to lepšie, že som pomohol mužstvu k víťazstvu. Bola to pekná akcia. Ja si želám, aby som takých lôpt dostával viac, možno do siete súpera potom padne aj viac gólov," uviedol po stretnutí A. Nemec. Útočník nemeckého druholigového klubu Union Berlín strávil na hracej ploche hodinu, potom prepustil miesto na hrote Jakubovi Sylvestrovi. "Malťania boli nepríjemní. V Európe už nie je súper, ktorý by nevedel hrať futbal. Vedeli sme, že to nebude ľahké. Malta to v Žiline aj potvrdila. Hrali na nakopávané lopty pre rýchleho útočníka Mifsuda, natrápili sme sa dostatočne."

 

Futbalistom Slovenska sa zásluhou Adama Nemca podarilo zlomiť nelichotivú bilanciu na štadióne v Žiline, kde vyhrali po takmer šiestich rokoch. Naposledy sa tešili 19. novembra 2008 v prípravnom dueli proti Lichtenštajnsku (4:0), potom nasledovalo osem stretnutí bez "trojbodového" zápisu. "Na nejaké prekliatie žilinského štadióna sme my veľmi nemysleli. Skôr novinári, ale potešilo aj to." 

 

Rodák z Banskej Bystrice sa teraz so spoluhráčmi sústredí na úvodné vystúpenie v kvalifikácii ME 2016, ktoré absolvujú slovenskí futbaloví reprezentanti 8. septembra v Kyjeve proti domácej Ukrajine. "Štvrtkový duel s Maltou sa nedá porovnať s tým, čo nás čaká v pondelok na Ukrajine. Tam budeme my tímom, ktorý môže prekvapiť," dodal Adam Nemec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies