Nekontrolovateľné auto len zázrakom nikoho na pláži nezabilo

NETKY.SK • 4 Február 2014, 10:02 • 2 min
Nekontrolovateľné auto len zázrakom nikoho na pláži nezabilo

SYDNEY - Prvý daždivý deň po dlhých týždňoch horúceho leta v Austrálii sa zrejme zaslúžil o záchranu desiatok životov, keď sa nekontrolovateľne rútiace auto dnes prehnalo vyše 100 metrov po prázdnej pláži Bondi Beach v Sydney, ktorá je zvyčajne plná ľudí.

slovakia

left justify in out

Deväťdesiatročný vodič vyviazol z nehody bez zranení zrejme iba zázrakom - vybehol totiž autom na chodník, rozmetal do okolia nábytok kaviarne, zdemoloval bankomat, prehnal sa cez cestu a zbehol po trávnatom nábreží, obľúbenom u miestnych rodín i zahraničných turistov, do piesku na najpopulárnejšej pláži v Sydney.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

"Chvalabohu, bol daždivý deň, inak by bolo veľa obetí na životoch," uviedli plavčíci pláže Bondi na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook. "Na pláži Bondi sa dnes stala takmer neuveriteľná príhoda: auto zišlo z cesty, prešlo cez park a vletelo na pláž cez zábradlie a ďalšie prekážky," napísali plavčíci.

Polícia informovala, že vodiča Nissanu Pulsar preventívne previezli do nemocnice na kontrolu. "Vodič minul všetky ostatné vozidlá a chodcov," uviedla polícia o incidente, ktorý sa stal napoludnie.

Plavčík Adriel Young sa k vodičovi dostal ako prvý. Pre denník The Sydney Morning Herald povedal, že južný cíp pláže, kde auto skončilo v piesku, by počas slnečného dňa bol jedným z najrušnejších miest v Sydney.

"Keby sa to stalo včera, tak by sme mali tisíce opaľujúcich sa ľudí na piesočnej a trávnatej časti pláže, kadiaľ vodič preletel, a mnoho ich bolo aj v kaviarňach. Akoby sme ušli vystrelenej guľke. Máme veľké šťastie," dodal plavčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies