Negatíva chudnutia

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 11:00 • 2 min
Negatíva chudnutia

BRATISLAVA – Eufória zo zhodených kíl, pevnejšie zdravie a atraktívnejší vzhľad – to sú bonusy, ktoré nám chudnutie tradične prináša. Úbytok váhy môže mať ale aj záporné stránky, o ktorých sa príliš nerozpráva. A aké to sú?

slovakia

left justify in out

Niečo za niečo

Následujúce riadky sa netýkajú ani tak tých ľudí, ktorí schudli pár kilogramov, ako tých, ktorým sa podarilo svoju postavu zmeniť výraznejšie. Začneme síce od tých najbanálnejších problémov, ale postupne prejdeme aj k vážnejším dôsledkom, ktoré so sebou môže nový vzhľad priniesť. Asi ako pri väčšine životných situácií by sa dalo povedať, že je to „niečo za niečo“. A aj keď klady pri získaní optimálnej hmotnosti prevažujú, nie je dobré podceniť ani tie menej príjemné javy.

 

Nový šatník

Výmena oblečenia je radostná záležitosť, pokiaľ nemusíme pozerať na financie. V opačnom prípade je to trochu zložitejšie. Ak vaša hmotnosť klesla o viac ako číslo, čaká vás pravdepodobne výmena všetkého oblečenia. Je škoda si veľkým oblečením kilá zase opticky pridávať. Tričká a podobné kúsky nie sú taký problém, ale napríklad kvalitný kabát, športové oblečenie ( na lyže, plavky) či spoločenské šaty sa môžu predražiť. Jediná rada znie nakupovať oblečenie postupne podľa ročných období.


Zostárnutie

Veľa ľudí po schudnutí akoby zostárne v tvári. Je to logické, guľaté líca sa prepadnú, zviditeľnia sa či vytvoria nové vrásky, niektoré nelichotivé rysy sa môžu stať výraznejšími. Štíhlejší ľudia sa nemusia báť experimentovať, nemajú už potrebu od nelichotivej postavy odpútavať pozornosť hrivou vlasov ale môžu si dovoliť aj krátky strih, ktorý omladí.


Ovisnutá koža

V prípade schudnutia v pokročilejšom veku sa často stáva problémom ovisnutá koža a strie. Nezachráni to ani cvičenie a nie každý sa odváži k operačnému zákroku či inému radikálnejšiemu riešeniu. Elasticita pokožky je individuálna záležitosť tam, kde nie sú záhyby a povolená koža extrémna, pomôže dobré prádlo a odevy z vhodných materiálov. No napriek tomu môže byť pohľad do zrkadla pre niekoho deprimujúci. Je treba si uvedomiť, že s novým telom sa musíme naučiť žiť aj s jeho nedokonalosťami.


Zmena psychiky

S ubúdajúcimi kilami väčšinou rastie sebavedomie, radosť zo života a podobne. Ale pozor, nemusí tomu byť vždy tak. Zmeny v psychike sa môžu uberať aj opačným smerom. Niekto si bez kopy tuku môže pripadať zraniteľnejší, ženy si musia zvykať na zvýšený záujem mužov, ktorý im nemusí byť vždy príjemný a podobne. Schudnutím tiež vyvolávate radu otázok a pozornosť okolia. Ak sa teda necítite z akéhokoľvek dôvodu psychicky vyrovnaný, je dobré sa obrátiť na odborníka.


Strata „priateľov“

Slovo „priateľov“ dávame v tomto prípade samozrejme do úvodzoviek, pretože tí praví vám stratené kilá určite budú priať. Ale nie je výnimkou, že najmä ženy budú inej chudnúcej žene závidieť a budú v nej vidieť svoju konkurenciu. Strata takých kamarátok nás však nemusí mrzieť. Niekedy môžeme byť prekvapený možno až šokovaný, kto sú tí praví priatelia a kto sa ukáže ako neprajník. Ale to už je jeho problém a nie náš, aj keď mnohé zistenia môžu bolieť, je lepšie si nechať pár pravých priateľov ako veľa falošných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies