Nechutné VIDEO: Bývalú modelku v domove dôchodcov zaživa rozožrali roztoče

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 19:19 • 2 min
Nechutné VIDEO: Bývalú modelku v domove dôchodcov zaživa rozožrali roztoče

GEORGIA – Amerikou otriasol mimoriadne tragický prípad úmrtia 93-ročnej ženy. Rebecca Zeni bola kedysi nádherná žena a pôsobila aj ako modelka. V júni 2015 zomrela príšerným spôsobom.

slovakia

left justify in out

img

Rebecca Zeni

Foto: Youtube/11 Alive

 

Pani Zeni bola umiestnená v opatrovateľskom ústave Shepherds Hill, kde dostala svrab. Zamestnanci o tom údajne vedeli, no neurobili nič, aby toto ochorenie vyliečili. Informoval web 11 Alive.

 

img

Foto: Youtube/11 Alive

 

Samička roztoča - zákožka svrabová prežíva v najvrchnejšej vrstve kože, v ktorej si vytvára chodbičky a kladie tam vajíčka. Samčekovia žijú na povrchu kože. Svrab sprevádzajú hnisavé vyrážky, záchvaty svrbenia (pacienti sa často rozškrabú až do krvi) a prehryzávanie kože roztočmi je tiež veľmi bolestivé.

 

Parazity sa takto v tele pani Zeni množili niekoľko mesiacov a zaživa ju pomaly rozožierali. V roku 2015 skonala na septický šok - veľmi vážny chorobný stav, vznikajúci ako odpoveď organizmu na ťažkú infekciu a otravu krvi. Dochádza pri ňom k mnohopočetnému zlyhaniu orgánov.

 

V pokročilom štádiu ochorenia mala pani Zeni chrustu po celom tele a jej odumierajúce ruky boli takmer čierne. Zamestnanci zariadenia podľa 11 Alive dostali príkaz z vedenia, aby sa ich nedotýkali, lebo sa báli, že odpadnú.

 

img

 

img

Youtube/11 Alive

 

"Nerozumiem, ako môže niekto nechať ľudskú bytosť zbytočne trpieť," povedal rodinný právnik Mike Prieto pre 11 Alive.

 

 

Podľa Fox News sa v dokumentoch o verejnom zdraví uvádza, že v opatrovateľskom ústave Shepherds Hill v rokoch 2013 a 2015 vypukol svrab, pričom bolo nakazených 35 obyvateľov. Nie je známe, či boli podobne zanedbaní aj ostatní pacienti.

 

"Toto je jedna z najhorších vecí, akú som za svoju kariéru videl,“ povedal forenzný patológ Kris Sperry pre 11 Alive. Dodal, že zvažuje trestné oznámenie za zabitie zo zanedbania starostlivosti.

 

Avšak advokáti opatrovateľského ústavu tvrdia, že zamestnanci podľa zákona nie sú zodpovední za smrť pani Zeniovej, pretože nie sú doktori ani spôsobilí na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

 

img

Rebecca Zeni

Foto: Youtube/11 Alive



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies