Veronika Remišová: Slovensko dostaneme na európsku úroveň

NETKY.SK • 1 August 2022, 12:40 • 2 min
Veronika Remišová: Slovensko dostaneme na európsku úroveň

BRATSILAVA - Takmer 800 miliónov eur z Plánu obnovy plánuje rezort vyčleniť na zmenu verejnej dopravy.

slovakia

left justify in out

Podľa podpredsedníčky vlády a ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej je verejná doprava na Slovensku roky zanedbávaná, a preto chce jej rezort použiť na nápravu tohto stavu nemalé finančné prostriedky z Plánu obnovy.

 

„Až 790 miliónov eur z nových eurofondov pôjde na nákup nových električiek, trolejbusov a ekologických autobusov.Cestovanie verejnou dopravou nemá byť utrpenie, ale spoľahlivý a pohodlný spôsob, ako sa dostať do práce, do školy, na nákup či k lekárovi. Ak chceme, aby ľudia čo najmenej jazdili autami, ktoré zamorujú ovzdušie a upchávajú cesty, musia mať kvalitnú alternatívu," hovorí ministerka.

 

Zo sveta: Rusko vyzvalo Kosovo, aby zastavilo provokácie a rešpektovalo práva Srbov v regióne

 

img

 

Cyklodoprava

 

„Samozrejme, veľkú pozornosť venujeme tiež podpore cyklodopravy; na jej rozvoj pôjde až 100 miliónov eur. Vybudujeme za ne stovky kilometrov nových chodníkov, aby boli v bezpečí cyklisti aj vodiči," uviedla Remišová k zmenám, ktoré sú nachystané pre cyklistov a dodala, že verejná doprava a cyklodoprava sú len dve z desiatok oblastí, kam budú smerovať peniaze z  eurofondov v nasledujúcich rokoch.

 

Z domova: Ján Budaj: Lesníci ničia našu krajinu! Čo mu odpovedali?

 

img

 

Ministerka Remišová na sociálnej sieti tiež poznamenala, že k zlepšeniu čerpania finančných prostriedkov z eurofondov prispeli aj  Program Slovensko a Partnerská dohoda, ktorú podpísala v Bruseli. 

 

Vďaka zásadnej reforme sa celý systém sprehľadní, zjednoduší a zrýchli tak, aby sa peniaze dostali čím skôr do regiónov, tam kde ich ľudia potrebujú. Takmer 13 miliárd eur pôjde do oblastí, ktoré prinesú ľuďom lepšiu prácu, zdravé životné prostredie, kvalitnú dopravu, lepšie zdravotníctvo a sociálne služby. Ľudia vo všetkých regiónoch Slovenska si zaslúžia európsku kvalitu života," uviedla Remišová. 

 

Šport: F1: Aston Martin už našiel Vettelovu náhradu! Od ďalšej sezóny bude za nich pretekať Fernando Alonso
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies