Nečestné úmysly: Zdrojový kód Bitcoinu Gold obsahuje skryté poplatky!

NETKY.SK • 17 November 2017, 14:38 • 2 min
Nečestné úmysly: Zdrojový kód Bitcoinu Gold obsahuje skryté poplatky!

LONDÝN – Okolo digitálnej meny Bitcoin Gold (BTG) sa začínajú vynárať čoraz zaujímavejšie informácie. Ukázalo sa, že s touto kryptomenou je oveľa viac problémov, než sa predtým predpokladalo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Objavili sa správy, že zdrojový kód BTG obsahuje skrytý poplatok pre ťažiarov. Aj keď sa na tento fakt poukázalo, vývojári tejto kryptomeny sa ho nechystajú odstrániť. Ide o ďalšiu indíciu neseriózneho zámeru vývojárov pochybnej kryptomeny, o ktorú nikdy nebol reálny záujem. Budúcnosť BTG je tak ešte neistejšia ako predtým.

 

img

 

Pochybný kód Bitcoinu Gold

Pri ohlásení projektu Bitcoin Gold sa mnoho požadovaných informácií udržiavalo v tajnosti, alebo na otázky prichádzali vyhýbavé odpovede. Zdrojový kód tohto projektu bol tak dlho skrytý, až sa zdalo, že skončil ešte pred spustením. Nakoniec sa však dostal na svetlo sveta a s ním ešte viac otázok o legitímnosti tejto kryptomeny.

Veľmi zaujímavý je napríklad kód potrebný na zriadenie BTG ťažobného bloku. Niekto objavil nezrovnalosti v kóde, ktoré naznačovali skryté poplatky. Nešlo o žiadnu chybu alebo náhodu, ale o úmysel tímu vývojárov Bitcoin Gold. Nezabúdajme na fakt, že táto kryptomena bola vo veľkej miere „predťažená“, takže by vlastne došlo ku krádeži peňazí ťažiarov.

 

img

 

Nebola to chyba, ale zámer!

 

Vývojár StarbuckBG uviedol, že si bol vedomý tohto faktu a rozhodol sa, že tento skrytý poplatok nezačlení do hlavného kódu, ani ho však neodstráni. Znamená to, že vývojári Bitcoinu Gold úmyselne kradnú peniaze od ťažiarov. Je pravda, že operátori ťažobných blokov môžu tento kód odstrániť sami, ale ak nevedia o jeho existencii, tak budú platiť poplatky. Každopádne ide o veľmi negatívnu reklamu pre digitálnu menu, ktorá sa snaží byť príbuzným Bitcoinu.

 

img

 

Bol to podvod od prvej chvíle?

 

Momentálne to vyzerá tak, že skrytý poplatok činí 0,5% z odmeny za celý vyťažený blok. Vývojári BTG v tom nevidia problém, keďže podľa ich slov kód môžu zmeniť alebo úplne odstrániť aj prevádzkovatelia ťažobných blokov. Pri odmene 12,5 BTG za vyťažený blok to vychádza približne na 0,06 BTG, čo pri aktuálnej cene BTG (17.11.2017 13:55) 159,19 USD predstavuje takmer 10 dolárov pre vývojárov. Je to veľmi pochybný spôsob, ako dostať zaplatené za niečo, čo evidentne vytvorili za jeden týždeň alebo ešte kratší čas. Teraz si dajme dokopy informácie o tomto skrytom poplatku a fakte, že táto kryptomena bola vo veľkej miere predťažená a dospejeme k záveru, že v tomto projekte ide o niečo úplne iné ako o serióznu digitálnu menu a nebude na trhu dlho.

 

img

 

Čas ukáže, aký budú mať dopad tieto správy na Bitcoin Gold. Drvivá väčšina držiteľov tejto kryptomeny sa jej pravdepodobne zbaví v čo najkratšom čase, kým ešte má nejakú hodnotu. Ťaženie BTG asi tiež nebude dlho trvať, vzhľadom na neseriózne úmysly vývojárov. Zdá sa, že prvotné predpoklady o Bitcoine Gold sa napĺňajú, projekt nikdy nemal byť seriózny a tým pádom neexistuje jediný dôvod, prečo tejto kryptomene dôverovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies