Nečasa vyjde demisia i rozvod poriadne draho!

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 12:14 • 2 min
Nečasa vyjde demisia i rozvod poriadne draho!

PRAHA - Ako český premiér mal Petr Nečas aj s náhradami mesačný príjem viac ako 169-tisíc korún českých. Teraz bude dostávať plat poslanca 55 900 korún hrubého a k tomu 39 300 korún ako náhrady. Do Nečasovho rozpočtu navyše zasiahne i chystaný rozvod. Len na výživnom má platiť 42-tisíc korún.

slovakia

left justify in out

Základný plat poslanca bude Nečas poberať, kým sa nestane predsedom či podpredsedom niektorého z výborov Snemovne. Pretože je poslancom za Zlínsko, prináležia mu tiež vysoké mesačné náhrady 39 300 korún hrubého. Ako premiér mal náhrady nižšie, konkrétne 19 200 korún mesačne, ale k platu vyše 150-tisíc korún. Na odstupné nemá nárok, pretože neodchádza úplne, ale ostáva poslancom. 

Na rozdelení majetku pred rozvodom sa manželia Nečasovci dohodli len týždeň predtým, než premiér podal demisiu. Otázkou je, či ho z platu poslanca bude schopný dodržať. Jej súčasťou má byť okrem výživného na dve nedospelé deti napríklad tiež platenie hypotéky, ktorá má byť údajne okolo dvoch miliónov korún. Informoval o tom server iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies