Neapol len do EL, útočník Lazia Candreva: Obrovské víťazstvo

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 10:37 • 2 min
Neapol len do EL, útočník Lazia Candreva: Obrovské víťazstvo

RÍM - Futbalistom SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom nevyšiel posledný krok k zabezpečeniu si miestenky v predkole Ligy majstrov 2015/2016.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom priamom súboji o 3. miesto v tabuľke podľahli rímskemu Laziu 2:4 a napokon obsadili definitívnu piatu priečku. Pred Neapol sa totiž dostala aj Fiorentina a v nasledujúcej sezóne tak SSC čaká iba skupinová fáza Európskej ligy UEFA.

 

Už po prvom polčase to pre domácich nevyzeralo vôbec ideálne, keď po góloch Marca Parola a Antonia Candrevu prehrával 0:2. Smutným hrdinom večera bol útočník Gonzalo Higuain, ktorému sa síce po zmene strán podarilo dvoma gólmi vyrovnať stav stretnutia, ale v 75. minúte nepremenil jedenástku. Záver napokon patril hosťujúcemu tímu, víťazný gól strelil dve minúty po príchode na ihrisko striedajúci Eddy Onazi a v nadstavenom čase Miroslav Klose definitívne spečatil víťazstvo Lazia. "Je to veľký úspech. Keď sa Higuain postavil k odpískanej penalte, myslel som si, že sa pre nás Liga majstrov rozplynula. Napokon to dopadlo tak, ako to dopadlo a tretie miesto je pre nás obrovské víťazstvo," skonštatoval Candreva. Podľa slov talianskeho krídelníka nebol tím po predchádzajúcich dvoch prehrách - pohárovej s Juventusom a ligovej s mestským rivalom AS - v optimálnej pohode. "Po prehre s AS sme boli trochu sklamaní. Dali sme sa však dokopy a vypli sme sa k skvelému výkonu proti veľmi silnému súperovi," dodal.

 

V dueli s Laziom sa rozlúčil s pôsobením v Neapole jeho španielsky kormidelník Rafael Benitez. Ten v skončenej sezóne doviedol mužstvo do semifinále Európskej ligy UEFA, v ktorom stroskotalo na ukrajinskom Dnepre Dnepropetrovsk. Podľa medializovaných informácií mieri na lavičku španielskeho veľkoklubu Real Madrid.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies