NBA: Sterling súhlasil s predajom LA Clippers

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 13:44 • 2 min
NBA: Sterling súhlasil s predajom LA Clippers

LOS ANGLES - Majiteľ Los Angeles Clippers Donald Sterling súhlasil s predajom klubu za dve miliardy dolárov a ukončil súdny proces voči vedeniu zámorskej basketbalovej NBA.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom jeho právnik Maxwell Blecher. Osemdesiatročný Sterling dostal od vedenia NBA doživotný zákaz a pokutu 2,5 milióna dolárov za rasistické výroky na adresu afro-amerických hráčov. Clippers vlastnil 33 rokov.

 

Jeho manželka Shelly Sterlingová podpísala už minulý týždeň záväznú zmluvu o predaji klubu bývalému šéfovi exekutívy firmy Microsoft Stevovi Ballmerovi za dve miliardy dolárov.

 

Sterling stiahol aj žalobu na NBA a ligového komisára Adama Silvera za porušenie jeho práv, za čo žiadal odškodné najmenej miliardu dolárov. Argumentoval tým, že vedenie súťaže ho donútilo predať organizáciu na základe nahrávky súkromného rozhovoru, ktorú urobila jeho bývalá priateľka a modelka V. Stiviano bez jeho vedomia a preto je podľa kalifornských zákonov nezákonná. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies