NBA: Silver je odhodlaný vypudiť Sterlinga

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 10:17 • 2 min
NBA: Silver je odhodlaný vypudiť Sterlinga

NEW YORK - Tlak na Donalda Sterlinga, aby predal Los Angeles Clippers, nemá v basketbalovej NBA obdobu, ale podľa komisára súťaže Adama Silvera stojí za všetky problémy s tým spojené. V pondelok vedenie ligy obvinilo majiteľa kalifornského klubu, že poškodil súťaž a jej ďalších účastníkov svojimi rasistickými vyjadreniami.

slovakia

left justify in out

Obsahom súkromného telefonátu s milenkou vraj navyše narušil vzťahy NBA s fanúšikmi a obchodnými partnermi. V utorok 3. júna Sterling predstúpi pre Radu guvernérov, ktorá ho môže trojštvrtinovou väčšinou prinútiť k predaju Clippers.

"Všetko ide dobrým smerom, robíme správnu vec," vyhlásil Silver, pre ktorého je kauza Sterling prvou zaťažkávacou skúškou od nástupu do funkcie komisára NBA. Pred utorkovým žrebom poradia draftu 2014 tiež uviedol: "Hodnoty našej súťaže stelesňuje jej najužitočnejší hráč Kevin Durant, nie pán Sterling." 

 

Silver už uložil Sterlingovi doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvíja na neho nátlak smerujúci k predaju organizácie, ktorú kúpil v roku 1981. Realitný magnát má do 27. mája čas odpovedať na obvinenie a pripraviť si prezentáciu pred Radou guvernérov. Tá by mala zasadnúť dva dni pred začiatkom finálovej série v New Yorku. Sterlingov advokát Maxwell Blecher požiadal o trojmesačný odklad a vyhlásil, že jeho mandant pokutu nezaplatí. Žiadosť bola zamietnutá. Komisár je presvedčený, že bude mať k dispozícii potrebných 23 z 29 hlasov. 

 

"Sme svedkami bezprecedentného procesu. Či budú na ceste prekážky? O tom nepochybujem. Pán Sterling tvrdí, že bude rešpektovať rozhodnutie ostatných majiteľov, ale jeho právnici hovoria niečo iné," dodal Silver. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies