NBA: Love zostáva v Clevelande, Chandler do Phoenixu

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 12:10 • 2 min
NBA: Love zostáva v Clevelande, Chandler do Phoenixu

NEW YORK - Kevin Love pokračuje v Clevelande, Tyson Chandler si vybral za svoje ďalšie pôsobisko Phoenix, LaMarcus Aldridge sa ešte nerozhodol - to sú najzásadnejšie závery prvého dňa po otvorení trhu s voľnými hráčmi v basketbalovej NBA. Celkovo sa počas neho kluby zaviazali vyplatiť na zmluvách v budúcnosti viac ako miliardu amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Love dlho neváhal a stavil na clevelandskú misiu s LeBronom Jamesom a Kyriem Irvingom. Cavaliers bude jeho zmluva na päť rokov stáť vyše 110 miliónov USD. "Máme nejakú nedokončenú robotu, je čas vráti sa späť do práce," odkázal bývalý krídelník Minnesoty.


Pivot Tyson Chandler si vo Phoenixe finančne polepší, zmluva na štyri roky mu garantuje príjem 52 miliónov USD. Aj preto sa rozhodol opustiť Dallas a zvýšiť šance Suns v silnej konkurencii Západnej konferencie. Súčasťou arizonských plánov je aj rozohrávač Brandon Knight, ktorý súhlasil so 70 miliónmi USD za päť rokov.


Chicago si udržalo dvojicu Jimmy Butler, Mike Dunleavy, čo ho bude stáť spolu 115 miliónov USD. Dres nemení ani slovinský rozohrávač Goran Dragič, Miami si bývalú hviezdu Phoenixu zaviazalo zmluvou na päť rokov v hodnote 85 - 90 miliónov USD.


V Atlante si svojimi výkonmi vyslúžil nový kontrakt na tri roky Paul Millsap, bývalý krídelník Utahu si zarobí 59 miliónov USD. Hawks však prišli o DeMarra Carrolla, ktorý sa dohodol s Torontom na štyri roky za 60 miliónov USD.
Pôsobisko mení veterán Paul Pierce. Z Washingtonu zamieril do Los Angeles Clippers, kde za 10 miliónov na tri roky nadviaže na majstrovskú bostonskú spoluprácu s trénerom Docom Riversom.

 

San Antonio obetovalo Tiaga Splittera (zamieril do Atlanty), aby získalo priestor na kontrakt pre Dannyho Greena na štyri roky za 45 miliónov USD.

 

Khrisa Middletona udržalo v Milwaukee 70 miliónov USD. Káder úradujúceho šampióna Golden State zatiaľ zostáva pokope, Draymond Green sa "uspokojil" s 85 miliónmi na päť rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies