NBA: Kidd za kritiku rozhodcov s pokutou 25-tisíc dolárov

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 10:27 • 2 min
NBA: Kidd za kritiku rozhodcov s pokutou 25-tisíc dolárov

NEW YORK - Vedenie zámorskej NBA potrestalo trénera basketbalistov Brooklynu Nets Jasona Kidda finančnou pokutou 25.000 dolárov. Dôvodom trestu bola nemiestna kritika rozhodcov po piatom zápase série 1. kola play off Východnej konferencie, v ktorom Nets súperia o postup s Torontom.

slovakia

left justify in out

Kidd sa po stretnutí sťažoval, že arbitri v závere pískali fauly iba jeho zverencom. Ako príklad údajnej zaujatosti rozhodcov uviedol, že krídelník Nets Joe Johnson mal v stredajšom zápase 23 pokusov z poľa, ale na čiaru trestného hodu sa postavil iba jedinýkrát. "Nie je predsa možné, aby hráč vystrelil na kôš 23-krát a bol pritom faulovaný iba jediný raz," hneval sa Kidd.
      

Bývalý dlhoročný hráč Dallasu, Phoenixu a New Jersey mal problémy v disciplinárnou komisiou už v priebehu sezóny. V novembri počas zápasu s Los Angeles Lakers schválne vylial na palubovku nápoj, aby tak narušil koncentráciu súpera a svojmu tímu doprial dlhší oddychový čas. Za svoj "taktický" počin musel do pokladnice NBA prispieť sumou 50.000 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies