Navštívte kúpele: Vyšné Ružbachy

NETKY.SK • 17 September 2014, 14:00 • 2 min
Navštívte kúpele: Vyšné Ružbachy

BRATISLAVA - Vyšné Ružbachy je obec na Slovensku v okrese Stará Ľubovňa. V obci sa nachádzajú prírodné liečivé minerálne pramene, ktoré sú vhodné na liečenie srdcovo-cievnych a nervových chorôb. Vyšné Ružbachy poskytujú v zimnom období dobré podmienky pre lyžovanie.

slovakia

left justify in out

Klimatické a minerálne kúpele Vyšné Ružbachy sa nachádzajú v severovýchodnej časti Spiša na južnom úpätí Spišskej Magury v nadmorskej výške 617 m, v klimatickej oblasti tatranských horských pásiem. Obklopujú ich ihličnaté lesy, ktoré prerastajú do kúpeľných parkov a dávajú im tak osobitný horský ráz. Vlastné kúpele sa nachádzajú povyše obce toho istého mena.

 

V areáli Kúpeľov Vyšné Ružbachy sa nachádza komplex kúpeľných zariadení rôznych kategórií ubytovania od turistickej triedy až po 4-hviezdičkový Grand hotel s celkovou kapacitou 460 lôžok.

V kúpeľoch vyviera 14 prameňov minerálnej vody. Ide o prírodné liečivé vody s teplotou od 20°C do 24°C s priaznivými účinkami na centrálny nervový systém s ukľudňujúcimi a redukčnými účinkami vzhľadom na zvýšený obsah CO2 a lítia.

Kúpele Vyšné Ružbachy sú zamerané na liečbu nasledovných chorôb:
- srdcovo-cievne ochorenia
- duševné ochorenia
- pohybové ochorenia
- onkologické ochorenia
- ženské ochorenia - klimakterický syndróm
- choroby obehového ústrojenstva
- choroby dýchacích ciest
- choroby z povolania

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies