Navrátilec Šebo chce splatiť dôveru trénera: "Ideálne gólom"

NETKY.SK • 5 Október 2010, 11:10 • 2 min
Navrátilec Šebo chce splatiť dôveru trénera: "Ideálne gólom"

Navrátilec Šebo chce splatiť dôveru trénera: "Ideálne gólom"

slovakia

left justify in out

img

Po dvojročnej odmlke sa na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie objavil útočník Filip Šebo. Za pozvánku od kormidelníka Vladimíra Weissa môže vďačiť aktuálnej forme, keď po príchode do bratislavského Slovana strelil v troch zápasoch štyri góly a prebudil strelecký inštinkt, ktorý v ňom otupilo nie príliš plodné obdobie strávené vo francúzskom Valenciennes.
"Teší ma, že tréner Weiss má dôveru v moje schopnosti a ja sa budem snažiť, aby som ho nesklamal," povedal 26-ročný útočník, ktorý v Slovane našiel stratenú pohodu: "Dlho som nehral súťažný zápas a preto som pociťoval, že kondične to nie je ono, ale za tie dva týždne od môjho príchodu do Slovana sa to zlepšilo," vyhlásil Šebo. O tom, že ho tréner Weiss nominoval na blížiaci sa dvojzápas kvalifikácie EURO 2012 s Arménskom a Írskom, sa dozvedel od Martina Škrtela: "Poslal mi esemesku v znení: 'vitaj naspäť v reprezentácii'. A potom sa spustila lavína, keď mi k nominácii gratulovalo strašne veľa ľudí, za čo som im vďačný. Aj preto by som chcel podať dobrý výkon, ak ma teda tréner postaví. Ideálne by bolo streliť nejaký gól," sršalo odhodlanie z odchovanca bratislavského Interu, ktorý počas svojej kariéry okrem poslednej francúzskej anabáze legionársky pôsobil aj v Austrii Viedeň a Glasgowe Rangers.
Šebov návrat do národného tímu prišiel ako blesk z jasného neba. "Tešil som sa na zraz, lebo aj keď som dva roky za národný tím nehral, poznám prakticky všetkých chalanov aj realizačný tím. Chcem presvedčiť, že sem patrím. Dva roky som oddychoval a teraz idem na to," smial sa Šebo, ktorý vôbec nepozná silu najbližšieho kvalifikačného soka Arménska: "Absolútne ich nepoznám, ale som presvedčený, že tréner urobí dobrú taktiku." Na otázku TASR, či v zápase na jerevanskom štadióne Republican môžu domáci použiť aj nefutbalové zbrane na dosiahnutie dobrého výsledku, odpovedal: "Môže byť, ale s tým musíme počítať a pripraviť sa na to. Myslím si, že futbalovo sme lepší ako oni a preto chceme vyhrať. Futbal je nevyspytateľný, ale radi by sme k šiestim bodom pridali v tomto dvojzápase ďalších šesť."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies