Našli asi unesené dievčatko, po ktorého biologických rodičoch sa pátra

NETKY.SK • 19 Október 2013, 16:51 • 2 min
Našli asi unesené dievčatko, po ktorého biologických rodičoch sa pátra

ATÉNY - Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že dievčatko bolo unesené ešte ako novorodenec v roku 2009 a ilegálne adoptované dvojicou, u ktorej sa našlo.

slovakia

left justify in out

Nielen v Grécku, ale na celom starom kontinente sa medzičasom pátra po biologických rodičoch štvorročnej Marie, ktorú grécka polícia objavila v rómskej rodine vo Farsale v centrálnej časti krajiny Helénov v uplynulých dňoch.

Svetlovlasé, zelenooké dievčatko sa vôbec nepodobalo na rodičov, čím vzbudilo podozrenie zodpovedných. To napokon test DNA potvrdil.

Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že dievčatko bolo unesené ešte ako novorodenec v roku 2009 a ilegálne adoptované dvojicou, u ktorej sa našlo.

O prípade priniesli podrobné informácie nemecké i britské médiá.

Objavenie sa uneseného dieťaťa je novou nádejou i pre rodičov Madeleine McCannovej, malej Britky, ktorá bezo stopy zmizla počas dovolenky v Portugalsku pred 6,5 rokmi a ktorá by v súčasnosti mala desať rokov. Pre dnešné vydanie denníka The Daily Mirror to potvrdil hovorca rodiny.

Grécka polícia kontaktovala vo veci Interpol a zaslala už do európskych laboratórií genetické vzorky, ktoré by mali prispieť k vypátraniu biologických rodičov.

Samotné dievčatko odovzdali jednej z organizácií, venujúcich sa pomoci deťom v núdzi. Tridsaťdeväťročnú údajnú matku a o rok staršieho údajného otca dieťaťa zadržali.

Advokátka páru sa v piatok večer v televíznom vysielaní vyjadrila, že ide o prípad ilegálnej adopcie. Podľa jej slov dievčatko porodila v Grécku istá cudzinka, ktorá sa však dieťaťa chcela zbaviť. 

U zadržanej dvojice sa však našli doklady, v zmysle ktorých mala mať desať detí narodených iba v priebehu niekoľkých mesiacov. To vyvoláva ďalšie otázniky, na ktoré spomínaná advokátka odpovedala slovami, že išlo o ilegálne praktiky v snahe zarobiť na detských prídavkoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies