Našla sa nezvestná ponorka, ktorá zmizla z radarov pri Bali. Neprežil ani jeden člen posádky

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 10:19 • 2 min
Našla sa nezvestná ponorka, ktorá zmizla z radarov pri Bali. Neprežil ani jeden člen posádky

BALI - Záchranné tímy našli vrak nezvestnej ponorky, po ktorej spustili pátraciu akciu v priebehu minulého týždňa.

slovakia

left justify in out

Takmer 60-metrová ponorka nemeckej výroby sa našla rozlomená na tri časti na morskom dne. Indonézske úrady tiež priniesli smutnú správu, že všetkých 53 ľudí na palube, prišlo o život. Informovala o tom agentúra AFP.

 

 

Ponorka KRI Nanggala 402, ktorá sa zúčastňovala na vojenských cvičeniach asi 100 kilometrov severne od Bali, stratila kontakt s okolitým svetom v utorok. Následne námorníctvo spustilo rozsiahlu pátraciu akciu.

 

Súvisiaci článok: Pátranie po ponorke pri ostrove Bali pokračuje. Nádeje na záchranu posádky sú však mizivé

 

"S týmto dôkazom môžeme potvrdiť, že KRI Nanggala 402 sa potopila a všetkých jej 53 námorníkov zomrelo v službe," povedal v nedeľu veliteľ indonézskych ozbrojených síl letecký maršal Hadi Tjahjanto.

 

img

 

Počas soboty námorníctvo uviedlo, že pátracie tímy našli na dne mora časti plavidla, kedy vyprchala aj posledná nádej na záchranu ľudí. Do soboty rána im mali vystačil aj zásoby kyslíka.

 

Príčina tohto nešťastia zatiaľ nie je známa. Polemizuje sa však o tom, že došlo k poruche navádzacieho systému, ktorá posádke znemožnila s ponorkou manévrovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies