Naryškin: Ukrajina ticho anektovala Krym na pozadí rozpadu Sovietskeho zväzu

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:34 • 2 min
Naryškin: Ukrajina ticho anektovala Krym na pozadí rozpadu Sovietskeho zväzu

MOSKVA - Krymský polostrov si pred 23 rokmi Ukrajina privlastnila od bývalého Sovietskeho zväzu. Povedal to dnes predseda ruskej Štátnej dumy Sergej Naryškin, ktorého citovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Pred 23 rokmi Ukrajina v zásade ticho anektovala Krym na pozadí rozpadu Sovietskeho zväzu. Pre samotných Krymčanov však zvrchovanosť Ukrajiny na tomto polostrove zostala minimálne diskutabilná. Z hľadiska medzinárodného práva mal prechod Krymu pod správu Ukrajinskej sovietskej socialistickej republiky nulovú hodnotu," povedal Naryškin, predseda dolnej komory Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie. 
      

Krym sa stal na jar ďalším subjektom Ruskej federácie, čo vyvolalo najvážnejšiu krízu vo vzťahoch medzi Moskvou a Západom od konca studenej vojny. Tento vývoj sa podpísal aj pod eskaláciu napätia na východe Ukrajiny, kde od jari trvá ozbrojený konflikt medzi proruskými separatistami a ukrajinskou armádou.
      

V súvislosti s podozreniami, že Moskva nielen politicky, ale aj vojensky podporuje separatistov, západné štáty uvalili na Rusko sériu ekonomických sankcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies