Budúci rok bude naozaj vzrušujúci

NETKY.SK • 10 December 2019, 7:8 • 2 min
Budúci rok bude naozaj vzrušujúci

Ak by sa mala úspešnosť roka posudzovať na základe toho, čo v ňom prinesie literatúra, potom by mohol byť človek absolútne pokojný.

slovakia

left justify in out

Na čitateľa čaká vskutku všeličo (obľúbené žánre, aktuálne témy, silné príbehy, ale aj možnosť naučiť sa niečo nové). Na výber bude mať malý i veľký, rodič aj ten, čo sa ešte ani skutočne nezaľúbil.


Tri slovenské autorky prejavili ochotu a podelili sa o dôvernú informáciu, ktorá napovie, čo sa chystajú posunúť na knižný trh v roku 2020. A veru je dôvod netrpezlivo rátať dni, kým ich tituly budú dostupné aj v kníhkupectvách, a kým sa do čitateľského života zapíšu mená ďalších hrdinov a hrdiniek.

 

img

 

Zostaň so mnou
Miroslava Varáčková rozhodne netrpí lenivosťou, práve totiž dokončila svoj ďalší román pre mladých a urputne pracuje na tom, aby sa v čo najlepšej kvalite dočkal zhmotnenia v papierovej verzii. Opäť sa zamerala na niečo, čo hýbe náladou tínedžerov a čo nenecháva na pokoji ani rodičov. Tereza ako rozprávačka príbehu totiž stále chodí z domu do domu a vôbec sa jej to nepáči. Môže za to jej otec, pretože len kvôli nemu a jeho novej láske, sa rodina rozpadla na kusy. Zostala z nej iba tá prekliata striedavá starostlivosť. Byť raz tu, raz tam, to ani zďaleka nie je sen tretiačky na strednej škole. Tereza je šťastná, iba keď maľuje, a keď sa pozerá na chalana s pestrofarebnými očami. A ešte sú tu jej kamoši (čudácky Ďuro a bláznivá Darina so slabosťou pre ponožky s nápismi).

 

img

 

Michaela Zamari radí
Michaela je súčasťou kruhu autorov pomerne krátko, avšak ani to jej nebránilo štedro písať a získať si tak náklonnosť fanúšikov. Je známa predovšetkým vďaka románom, v ktorých je múdro podelená dávka romantiky, napätia a vášne.


Toto bude ale niečo celkom iné. Autorka sa totiž rozhodla spísať skúsenosti, ktoré nazbierala pri samovydávaní, keďže usúdila, že by jej postrehy mohli pomôcť prípadným záujemcom.


„Bude obsahovať opis celého procesu, ako sa môže obyčajný smrteľník bez vydavateľstva dopracovať od hotového rukopisu k tlačenej knihe. Spomeniem tam všetky plusy vydávania kníh na vlastné náklady, ale aj mínusy, nech si každý sám zváži, či by bol ochotný obetovať svojmu snu všetok čas, energiu a potrebné financie," hovorí Michaela.

 

img

 

Vydrž to so mnou
Kristína Ježovičová síce rada strieda žánre, ale v poslednom období ju to akosi viac ťahá k priblíženiu sa mládeži. Kniha Vydrž to so mnou bude smutnosmiešna, romantická aj drsná, ale najmä zachytí život taký, aký je. Komplikovaný vzťah otca a dcéry, dcéry a dedka, dedka a okolia, dievčaťa a chlapca... A ešte je tu aj ten neustále sa vracajúci fenomén poruchy stravovania. Ako sa s ním vyrovná dievčina, ktorá je presvedčená, že na jej tele sa musí uskutočniť radikálna premena?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona