Národná digitálna mena aj v Kambodži?

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 09:00 • 2 min
Národná digitálna mena aj v Kambodži?

PHNOM PENH – Ázijská krajina Kambodža uvažuje nad vydaním vlastnej digitálnej meny Entapay. Štátni predstavitelia informovali o tomto projekte na konferencii Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) Blockchain Summit. Konferencia sa uskutočnila 7.marca v hlavnom meste Kambodže Phnom Penhu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Projekt Entapay má využívať technológiu blockchain na rýchle a bezpečné transakcie používateľov. Podľa tlačovej správy sa od Entapay očakáva, že sa stane prepojením krypto platieb a skutočného sveta. "Entapay má veľký potenciál a dokonca by mohol nahradiť spoločnosť VISA ako nový hlavný platobný systém," uvádza sa v tlačovej správe.

 

img

 

Tlačová správa porovnáva projekt Entapay priamo s venezuelskou digitálnou menou Petro, ktorá je opisovaná ako kryptomena na pomoc krajine vyhnúť sa hospodárskym sankciám západného sveta a zároveň poskytuje nový kanál hospodárskeho rozvoja pre krajinu, ktorá trpí silnou infláciou. Podobná mena by Kambodži mohla pomôcť využiť výhody revolučnej technológie blockchain.

 

Konferencia ASEAN Blockchain Summit mala pomôcť pri podpore novej finančnej technológie v juhovýchodnej Ázii a v zahraničí.

 

img

 

Nie je to však prvýkrát, čo sa Kambodža zapojila do nejakého blockchain projektu. Národná banka Kambodže minulý rok v lete nadviazala spoluprácu s japonskou blockchain spoločnosťou, aby testovali technológiu distribuovanej účtovnej knihy pre platobné služby.

 

Koncom februára aj Marshallove ostrovy oznámili, že vydajú svoju vlastnú kryptomenu cez ICO, ktorá sa bude môcť voľne obchodovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies