Nakrútia životopisný film o hercovi Steveovi McQueenovi

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 12:27 • 2 min
Nakrútia životopisný film o hercovi Steveovi McQueenovi

LOS ANGELES – Americké spoločnosti Lake Forest Entertainment a The Exchange nakrútia snímku o živote amerického herca Stevea McQeena.

slovakia

left justify in out

Dlho pripravovaný projekt vznikne sčasti podľa biografie Steve McQueen: The Life And Legend Of A Hollywood Icon amerického autora Marshalla Terrilla. Meno režiséra nie je zatiaľ známe. V minulosti sa však hovorilo, že by snímku mohol nakrútiť James Gray. Záujem stvárniť McQueena prejavili napríklad Jeremy Renner, Channing Tatum či Ryan Gosling.


Steve McQueen sa počas svojho pomerne krátkeho života stal jednou z kľúčových postáv amerického filmu 60. a 70. rokov 20. storočia. Patril k najpríťažlivejším mužom na filmovom plátne a rovnováha medzi mužnosťou a citlivosťou, ktorá bola pre neho typická, z neho urobila súčasne muža, ktorého milovali ženy a obdivovali muži. Známy je najmä filmami Sedem statočných (1960), Veľký útek (1963), Bullittov prípad (1968), Prípad Thomasa Crowna (1968), Motýľ (1973) či Sklenené peklo (1974). V roku 1967 si vyslúžil nomináciu na Oscara za hlavnú rolu vo vojnovej dráme Strážna loď Sand Pebbles (1966). Okrem toho získal aj štyri nominácie na Zlatý glóbus. V rokoch 1967 a 1970 získal dva Zlaté glóbusy, presnejšie Henrietta Awards pre najobľúbenejšiu mužskú filmovú hviezdu. Zomrel v roku 1980.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies