Macron varoval, že „poníženie“ Ruska neprispeje k mieru

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 18:58 • 2 min
Macron varoval, že „poníženie“ Ruska neprispeje k mieru

ŠTRASBURG – Rusko a Ukrajina by museli dospieť k vyrokovanému prímeriu a mierovému úsiliu by neposlúžilo „poníženie“ Ruska, povedal v pondelok v Štrasburgu francúzsky prezident Emmanuel Macron. TASR informácie prevzala z agentúry AFP a stanice BBC.

slovakia

left justify in out

„Zajtra budeme musieť budovať mier, nikdy na to nezabudnime,“ uviedol Macron reportérom. „Budeme to musieť urobiť s Ukrajinou a Ruskom pri rokovacom stole,“ zdôraznil. „Podmienky diskusie a vyjednávania určia Ukrajina a Rusko, ale to sa nestane prostredníctvom... vzájomného vylúčenia ani ich ponížením,“ spresnil francúzsky prezident.

 

img

 

Macron v prejave na pôde Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu tiež vyhlásil, že bude trvať „desaťročia“, kým sa nejaký kandidát ako napríklad Ukrajina stane členom Európskej únie, a naznačil vytvorenie širšieho politického spoločenstva demokratických štátov okolo Únie.

 

img

 

Zdôraznil však, že udeliť Ukrajine a ďalším nádejným štátom ako Moldavsko a Gruzínsko miesto vo vnútri Európy je naliehavou záležitosťou, a vyzval na vytvorenie „európskeho politického spoločenstva“. Krátko pred týmto Macronovým prejavom predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová na Twitteri oznámila, že eurokomisia ako výkonný orgán EÚ vyjadrí svoj „názor“ na snahu Ukrajiny o členstvo v júni.

 

 

Možno vás zaujme: Na návštevu Jill Bidenovej dohliadali stovky policajtov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies