Najväčšia chyba brankára na MS: Akinfejeva podržal Capello

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 10:39 • 2 min
Najväčšia chyba brankára na MS: Akinfejeva podržal Capello

CUIABA - Obrovský kiks ruského brankára Igora Akinfejeva pripravil ruských futbalistov o lepší výsledok v ich úvodnom vystúpení na MS proti Kórejskej republike (1:1).

slovakia

left justify in out

Po sóle striedajúceho Lee Keun-ho cez polovicu ihriska a následnej strele spoza šestnástky prepadla lopta gólmanovi CSKA Moskva cez prsty do siete a Ázijci od 68. minúty viedli 1:0. Deľbu bodov na štadióne v Cuiabe zariadil o šesť minút neskôr ďalší náhradník Alexander Keržakov, ktorý po "biliarde" v súperovom pokutovom území zblízka vyrovnal iba po troch minútach pobytu na ihrisku.

 

Akinfejev zostal po svojej hrúbke ležať za bránkovou čiarou, dlaňami si zakrýval tvár a spytoval svedomie. "Bola to školácka chyba," priznal. "Reprezentačný brankár by nemal robiť takéto chyby," citovala ho agentúra AP. Tréner zbornej Fabio Capello svojmu zverencovi "minelu" nevyčítal. "Rovnako ako hráči v poli nepremenia penaltu, i brankár sa môže dopustiť chyby. A my jednoducho musíme prijať chybu veľkého brankára, akým Akinfejev je," povedal kouč diplomaticky. Hráčom sa po remízovom zápase poďakoval. "Za reakciu na inkasovaný gól si zaslúžia pochvalu. Preukázali obrovskú vôľu, vyrovnali a dali mi pekný darček k narodeninám," pripomenul Capello skutočnosť, že v deň zápasu oslavoval svoje 67. narodeniny.

 

 

 Akinfejev pôsobil celý zápas neisto, ďalekonosné strely súpera iba vyrážal, problémy mal aj po priamom kope Kim Young-gwona v 57. minúte. Napriek tomu mu nikto zo spoluhráčov nič nevyčítal. Aj strelec vyrovnávajúceho gólu Keržakov sa zastal kolegu v bránke. "Nechápem, prečo sa zaujímate o jednotlivca. Igor je súčasťou nášho mužstva. Ako každý iný, aj on môže urobiť chybu," uviedol útočník Zenitu Petrohrad. "Remíza nie je zlým výsledkom. Svoju rolu zohrala aj nervozita, veď išlo pre nás o otvárací zápas. Navyše si iba začíname zvykať na veľké horúčavy, ktoré tu panujú," zdôvodňoval Keržakov nepresvedčivý výkon svojho tímu.

 

Remíza s Kórejčanmi nie je výsledok, ktorý by si Rusi pri vstupe do šampionátu priali. Ani po stratených bodoch však nestrácal Capello vieru a optimizmus. "Podstatné je, že toto mužstvo chce pracovať a stále sa zlepšovať," tvrdí taliansky tréner. Rusko tak po úvodnom kole bojov v H-skupine zaujalo spoločne s Kórejskou republikou priebežnú druhú priečku za vedúcim Belgickom, ktoré vo svojom prvom zápase zdolalo Alžírsko 2:1. Práve Belgičania budú druhým súperom zbornej na MS v Brazílii, ich vzájomný duel je na programe v nedeľu 22. júna o 18.00 SELČ v Riu de Janeiro.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies