Igor Matovič: Štrnásty test zo štrnástich ruskej vakcíny Sputnik V dopadol na jednotku

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 17:54 • 2 min
Igor Matovič: Štrnásty test zo štrnástich ruskej vakcíny Sputnik V dopadol na jednotku

Igor Matovič na tlačovej besede opäť informoval o ruskej vakcíne Sputnik V.

slovakia

left justify in out

"Aj 14 test zo 14 dopadol na jednotku, vakcína teda prešla zo všetkých testov, ktoré v SAV dostali na starosti," začal dnešnú tlačovú besedu Igor Matovič. Pripomína, že šéfka ŠÚKL Baťová tvrdila, že vakcína Sputnik V sa používa v 40 krajinách sveta, ale tieto vakcíny vraj spája len názov. Dodáva, že Baťová podľa neho stojí za najväčším zlyhaním slovenskej vedy za dlhú dobu.

 

"Musíme preto tieto výsledky ešte potvrdiť v maďarskom OMCL laboratóriu, aby sme navrátili dôveru ľudí v túto vakcínu, a aby sme zachránili mnoho životov. Tento blud, ktorý pani Baťová vypustila do sveta, túto dôveru narušil," zopakoval minister financií Matovič.

 

Matovič tvrdí, že by bol rád, ak by sa vyšlo v ústrety ľuďom, ktorí by sa nechali očkovať len konkrétnou ruskou vakcínou. 

 

Zuzana Čaputová povedala, že dôvod požiadavky na vrátenie vakcín Sputnik V bol iný

 

Po preštudovaní zmluvy Zuzana Čaputová v dnešnom vyhlásení povedala, že zmluvu o nákupe vakcíny treba zverejniť. "V pondelok som požiadala ministra zdravotníctva o sprístupnenie zmluvy o dodávkach vakcíny Sputnik V na Slovensko. K tomuto kroku som pristúpila preto, lebo v posledných  dňoch zaznievali vyjadrenia, že Slovenská republika, alebo jej inštitúcie porušili uvedenú zmluvu, čo môže mať vplyv na našu reputáciu, prípadne mať za následok povinnosť vrátiť vakcíny. Po dôkladnom preštudovaní zmluvy môžem nateraz uviesť dve skutočnosti. Podľa môjho názoru ide o zmluvu, ktorá by mala byť príslušným spôsobom zverejnená," povedala prezidentka.

 

Správu budeme aktualizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies