Slovensko nakúpi Ukrajine zdravotnícky materiál za 1,4 milióna eur

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 11:05 • 2 min
Slovensko nakúpi Ukrajine zdravotnícky materiál za 1,4 milióna eur

BRATISLAVA – Slovensko nakúpi Ukrajine v rámci humanitárnej pomoci lieky a zdravotnícke pomôcky v celkovej sume 1,4 milióna eur. Peniaze sú z nevyčerpaných prostriedkov rozvojovej spolupráce Ministerstva financií SR z minulých rokov. Vláda to schválila na svojom stredajšom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva SR na Ukrajinu zabezpečí nákup napríklad antibiotík, kortikosteroidov, analgetík, cytostatík, liečiv proti bolesti kĺbov a svalov či na liečbu ochorení kostí.

 

img

 

Požiadavky o darovanie liekov a zdravotníckych pomôcok boli na rezort zdravotníctva doručené od predstaviteľov verejnej správy aj poskytovateľov zdravotnej starostlivosti na Ukrajine. „Požiadavky zo strany Ukrajiny na zabezpečenie humanitárnej pomoci sú koordinované spoločným postupom v rámci členských štátov EÚ,“ spresnilo ministerstvo.

 

img

 

Možno vás zaujme: Maďarsko a Slovensko môžu nakupovať ruskú ropu do konca roka 2023



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies