Najstarší žijúci človek na svete oslávil 116. narodeniny

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 06:49 • 2 min
Najstarší žijúci človek na svete oslávil 116. narodeniny

NEW YORK - Spoločnosť Guinnessových svetových rekordov, známa predtým ako Guinnessova kniha rekordov, potvrdila, že najstarším človekom na svete je Susannah Mushattová-Jonesová, ktorá dnes oslávila 116. narodeniny. Uviedla to dnes na svojej stránke guinnessworldrecords.com.

slovakia

left justify in out

Najstarším obyvateľom planéty sa Mushattová-Jonesová, ktorá sa narodila 6. júla 1899, stala už 17. júna, keď sa dožila 115 a 346 dní, pričom jej receptom na dlhovekosť je spánok.

 

"Nikdy nepijem ani nefajčím. Obklopujem sa láskou a pozitívnou energiou. To je kľúč k dlhému životu a šťastiu," povedala matuzalemka.

 

Hoci už prišla o zrak a je nedoslýchavá, nie je pripútaná na lôžko a lieky berie len dvakrát denne. Svoje narodeniny oslávi dnes v rodinnom kruhu a v utorok v spoločnosti priateľov a známych, ako i predstaviteľov newyorskej štvrte Brooklyn, kde žije.

Najstarším človekom, aký kedy na svete žil, bola tiež žena - Francúzka Jeanne Calmentová, ktorá sa dožila 122 rokov a 164 dní. Zomrela v roku 1997.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies