Najpodivnejšie gadgety, ktoré môžeš v súčasnosti nájsť na internete

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 13:15 • 2 min
Najpodivnejšie gadgety, ktoré môžeš v súčasnosti nájsť na internete

V súčasnosti si môžeme všimnúť veľký boom rôznych pomocníkov - gadgetov - uľahčujúcich nám život. Samsung napríklad predstavuje rúru, ktorá vám pošle upozornenie, kedy už vaše jedlo prihára alebo spoločnosť Blok predstavuje smart krájaciu dosku, na ktorej budete môcť súčasne krájať potraviny a sledovať online kurz varenia.

slovakia

left justify in out

Technologické spoločnosti majú svoje vlastné podujatia, na ktorých ukazujú zákazníkom a akcionárom, na čom pracovali celý rok. Tiež sa aj zúčastňujú na každoročných priemyselných konferenciách, ako sú MWC a SXSW, na ktorých sa od nich stále očakáva, že verejnosti poskytnú niečo zaujímavé. Od live-streamingových tepelných rúr až po smart krájaciu dosku, toto sú tie najzvláštnejšie, najzábavnejšie a najpodivnejšie nové gadgety.

 

1. Withings U-Scan smart urinalysis - zariadenie na skenovanie moču

 

Francúzsky výrobca fitness prístrojov Withings si myslí, že vyhadzujete cenné zdravotné údaje. S novou U-Scanovou inteligentnou domácou súpravou na analýzu moču (debutuje v Európe neskôr tento rok) budete mať denne stream predtým nevyužitých fitness informácií z tvojej toalety cez Wi-Fi priamo na váš telefón.

 

 

2. L'Oreal makeup printer - zariadenie na báze tlačiarne, ktoré ti vytlačí make-up priamo na tvár

 

L 'Oreal už v minulosti predvádzal ako make-up tlačiareň, ale tento rok sa veci viac rozdelili na časti. Na rozdiel od spoločnosti Perso z roku 2020, ktoré sa o to všetko pokúšalo kombináciou rúžu, základov a kože do jednej ručnej tlačiarne, sa letošná Brow Magic zameriava výlučne na líčenie obočí.

 

Je dostupná aplikácia pre smartphone, ktorá používa rozšírenú realitu, aby vám ukázala, ako by malo vyzerať vaše vytlačené obočie v reálnom čase. Po doladení štýlu si jednoducho prebehnete zariadenie cez obočie pevnou rukou, zatiaľ čo 2400 malých dýz vytlačí kozmetiku na vašu tvár na báze atramentovej tlače. Zatiaľ neboli oznámené žiadne ceny, ale L 'Oreal očakáva, že Brow Magic vyjde niekedy tento rok.

 

Simg

 aplikácia L'Oreal makeup tlačiarne

 

3. BMW i Vision DEE auto koncept - auto, ktoré mení farby

 

Síce sme už mali v minulosti možnosť vidieť meniace sa autá, nevideli sme však žiadne podobné ako nový koncept auta nemeckého výrobcu BMW, i Vision Dee. Na rozdiel od minuloročnej prezentácie iX Flow, ktorá mohla hladko prejsť medzi čiernym, bielym a šedým odtieňom, sa môže i-Vision Dee premieňať na až 32 farieb v mnohých vzoroch vďaka 240 e-atramentovým displejom, ktoré pokrývajú vonkajšiu stranu.

 

Toto je, samozrejme, len koncepčné auto a žiadne z áut BMW, ktoré menia farbu, vytvorené s pomocou výrobcu digitálneho papiera E-Ink, ho zatiaľ nevyrába. Tento ročný model bol navrhnutý tak, aby prezentoval víziu BMW pre rozšírený reality systém a asistenta AI menom Dee – to sú dve veci, ktoré v najbližšej dobe s určitosťou ešte nebudú na verejných cestách. Stále je však zábavné vidieť to, ako sa rýchlo vyvíjajú technológie.

 

img

BMW i Vision DEE koncept

 

4. Kohler aromatherapy shower pods - sprchová hlavica na aromaterapiu

 

Keď chceme zostať v kúpeľni, ako to radi robíme, tak spoločnosť Kohler má nový systém, ktorý nám pomôže začať deň správne. Systém sprchovej hlavice, ktorý bude k dispozícii už v máji, nie je tak celkom v skutočnosti sprchovou hlavicou – prispôsobuje sa totiž vašej existujúcej sprchovej hlavici rýchlou a jednoduchou inštaláciou. Tá vám umožní podstúpiť aromaterapiu kedykoľvek, keď budete mať náladu na vonnú scenériu počas vašej osobnej hygieny.

 

Tento systém je prekvapivo dostupný, a to za 140 dolárov za sprchový systém a 24 dolárov za kapsuly, ktoré sa dajú použiť osemkrát. Kapsuly sú naplnené kombináciami ako levanduľa a vanilka, ktoré vás obklopujú voňavou parou, a tiež obsahujú zložky ako kyselina hyalurónová a PCA sodík, ktoré sú údajne dobré pre vašu kožu a vlasy.

 

img

inteligentná sprchová hlavica Kohler

 

5. Smart hodinky, ktoré neukazujú čas a nemajú displej

 

Naozaj potrebujete druhú obrazovku na zápästí alebo máte vaše smart hodinky hlavne preto, aby ti doručili do telefónu fitness dáta? Ak ste v tej druhej skupine, možno by vám najlepšie poslúžil štýlový Nowatch.

 

Tieto hodinky nepoznajú čas, pretože nemajú ručičky ani displej. Namiesto toho je tvár pokrytá prírodným drahokamom a vnútro je plné fitness senzorov od Philips. V súčasnosti zatiaľ dostupný len v Európe za počiatočnú cenu (,,iba") 363 €, Nowatch je myšlienkou Hylke Muntinga, komu diagnostikovali zriedkavé genetické ochorenie. Vtedy si človek uvedomí, že namiesto sledovania hodín si treba aj vážiť chvíle prítomného okamihu.

 

 

img

Nowatch smart watch - hodinky, ktoré neukazujú čas

 

6. Displace bezdrôtová televízia s batériami

 

Na prvý pohľad sa môže zdať táto 55-palcová plochá obrazovka celkom obyčajná, avšak táto Displace televízia je pomerne dosť inovatívna a nekonvenčná. Je to v skutočnosti bezdrôtový televízny systém, čo znamená, že do neho netreba zapojiť absolútne žiadne káble. Namiesto toho je obrazovka poháňaná štyrmi horúcimi vymeniteľnými batériami, ktoré dokážu udržať elektrický náboj až jeden mesiac.

 

Na vstupy sa používa samostatná jednotka, ale môže sa aj zastrčiť niekde do skrine, pretože video sa môže na obrazovku vysielať bezdrôtovo – môžete dokonca spárovať viaceré obrazovky s tým istým hub-om. Rozpoznávateľný softvér, ktorý zabezpečí, že čokoľvek čo pozeráte vás bude ,,nasledovať", keď sa presuniete do rôznych iných miestností. Obmedzený počet predbežných objednávok je k dispozícii za 3000 dolárov za kus, ale zásielky sa očakávajú až oveľa neskôr v tomto roku.

 

img

bezdrôtová televízia Displace

 

7. Blok smart krájacia doska

 

Táto čierna doska na rezanie z orechového dreva má integrovaný odnímateľný displej a môže byť upevnená na bezdrôtovej nabíjačke, len aby vyzerala pekne, keď sa už nepoužíva na krájanie zeleniny.

 

Myšlienka je taká, že budete môcť používať obrazovku na pozeranie napríklad online kurzov varenia, zatiaľ čo budete môcť priamo nasledovať kroky z online kurzu vo svojej kuchyni. Nič z toho však nie je lacné – hodiny sú zamknuté za poplatkom 39 dolárov mesačne a samotná doska bude stáť 699 dolárov. Celkom dosť za dosku, na ktorej budete v podstate iba krájať zeleninu.

 

img

smart krájacia doska Blok

 

8. Live-streamingová tepelná rúra od Samsungu

 

Samsung má širokú škálu rôznych zariadení, takže je prirodzené, že tento kórejský konglomerát bude hľadať ďalšie príležitosti v rôznych iných odvetviach. V súčasnosti debutuje vstavanou tepelnou rúrou, ktorá je vybavená kamerou a tá môže naživo prenášať vaše pečené výrobky priamo do aplikácie SmartThings. Za ešte zatiaľ nezverejnenú cenu získate ďalšie inteligentné prvky, ako sú napríklad odporúčané nastavenia varenia pre určité jedlá, a dokonca vám pošle oznámenie, ak zistí, že vaše jedlo prihára.

 

img

Live-streamingová tepelná rúra Samsung

 

Toto bolo niekoľko najzaujímavejších gadgetov a pomocníkov, ktoré vám nevšedným spôsobom uľahčia život. Popri nich, samozrejme, ešte existuje množstvo ďalších, keďže je trh v súčasnosti presýtený rôznymi produktami, uľahčujúcimi každodenné činnosti. V budúcnosti sa môžno natoľko zaužívajú, že nebudeme chápať, prečo sme ich kedysi nazývali bizarnými a nevšednými.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies