MotoGP má opäť nového víťaza, Viñales musel zoskočiť z motorky

NETKY.SK • 24 August 2020, 09:24 • 2 min
MotoGP má opäť nového víťaza, Viñales musel zoskočiť z motorky

SPIELBERG- Fantastická sezóna MotoGP pokračuje, v druhých pretekoch na rakúskom Red Bull Ringu sa prvýkrát z víťazstva mohol tešiť portugalský pretekár Miguel Oliveira.

slovakia

left justify in out

Dráma až do poslednej zákruty

V nedeľňajších pretekoch MotoGP si fanúšikovia motoršportu prišli na svoje, až do poslednej zákruty nebolo zrejmé, že kto sa stane víťazom na rakúskom okruhu. Do poslednej zákruty vchádzal ako líder pretekov jazdec KTM Pol Espergaró. V tesnom závese za ním bol Australčan Jack Miller, ktorý sa pokúsil Espergara predbehnúť, no tohto manévru využil Miguel Oliveira a získal svoje prvé víťazstvo v kráľovskej kubatúre MotoGP.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

Nešťastie Joana Mira

Jazdec továrnej Suzuki Joan Mir siahal víťazstvu po päty, bohužiaľ preňho okolnosti nehrali v jeho prospech. Po výbornom výkone, kedy sa mladý Španiel dokázal prebojovať na prvé miesto a vybudovať si náskok, prišel pád Mavericka Viňalesa. Pád jazdca Yamahy si vyžiadal pozastavenie pretekov a náskok Mira sa vynuloval. Po reštarte už takú rýchlosť nemal a preteky dokončil na štvrtom mieste.

 

Maverick sa znova ocitol vo veľmi nebezpečnej situácií

V posledných pretekoch, v ktorých jazdci Yamahy utiekli hrobárovi z lopaty, prišiel pre Španiela ďalší inkfartový moment. Dvadsaťpäťročný jazdec musel dvanásť kôl pred koncom v rýchlosti 210 km/h zoskočiť zo svojho stroja. "Našťastie som v poriadku. Viem, čo sa stalo. Brzdy sa prehriali, ale určite to nie je bežné. Najdôležitejšie je, že sa mi nič nestalo," citovala Viňalesova agentúra AFP.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies