Nájomníci štátnych a obecných bytov môžu o zvýhodnenú kúpu žiadať do konca roka

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:21 • 2 min
Nájomníci štátnych a obecných bytov môžu o zvýhodnenú kúpu žiadať do konca roka

BRATISLAVA – Nájomníci štátnych a obecných bytov, ktorí majú záujem ich získať do osobného vlastníctva za zvýhodnených podmienok, musia o ich prevod požiadať do 31. decembra 2016. Informovalo o tom dnes Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

slovakia

left justify in out

V prípade, že nájomca do tohto termínu požiada o prevod, vlastník je povinný s ním uzatvoriť zmluvu o prevode vlastníctva bytu do dvoch rokov od doručenia žiadosti.

 

„Túto možnosť do dnešného dňa využilo 90 % pôvodných vlastníkov. V súlade s Koncepciou štátnej bytovej politiky do roku 2020 štát pristúpil k stanoveniu konečného dátumu, do ktorého môžu aktuálni nájomcovia bytov postavených pred rokom 1998 vo vlastníctve miest a obcí požiadať o ich odkúpenie za zvýhodnených podmienok,“ upozornil minister Árpád Érsek (Most-Híd).

 

Možnosť podať žiadosť o prevod vlastníctva týchto bytov potrvá len do konca tohto roka. Po tomto termíne nebude mať vlastník bytu alebo domu povinnosť spomínané nehnuteľnosti nájomcovi predať, respektíve predať za zvýhodnených podmienok. Táto úprava sa podľa rezortu výstavby netýka družstevných bytov.

 

Cena bytu, zastavaného a priľahlého pozemku nesmie presiahnuť cenu vypočítanú podľa zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies