Najnižšia hodnota gastrolístka stúpne

NETKY.SK • 27 September 2016, 17:44 • 2 min
Najnižšia hodnota gastrolístka stúpne

BRATISLAVA - Najnižšia hodnota stravného lístka sa na Slovensku zvýši zo súčasných 3,15 eura na 3,38 eura. Presný dátum, kedy sa tak stane, ministerstvo práce zatiaľ nevie určiť, bude závisieť od legislatívneho procesu.

slovakia

left justify in out

Opatrenie ministerstva v tejto veci by totiž malo platiť nasledujúci mesiac po zverejnení. "Predpokladáme, že by mohlo platiť od novembra, respektíve decembra," uviedol pre TASR hovorca ministerstva práce Michal Stuška.

 

Suma stravného sa podľa jeho slov zvyšuje automatickým mechanizmom, ktorý upravuje zákon o cestovných náhradách. Suma stravného sa totiž upravuje na základe údajov štatistického úradu o indexe cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní a o indexe cien položiek spojených s prevádzkou motorových vozidiel.

 

"Zvýšenie súm sa vykoná, ak rozdiel kumulatívneho indexu cien za príslušný kalendárny mesiac a hodnoty základne je najmenej 5 %," vysvetlil Stuška. V júli 2016 pritom dosiahol tento index hodnotu 105,0 %, čo je oproti základni o 5,0 percentuálneho bodu viac. Najnižšia hodnota gastrolístka sa tak zvýši zo súčasných 3,15 eura na 3,38 eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies