Najmenej osem obetí si vyžiadalo silné zemetrasenie v Číne

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 06:19 • 2 min
Najmenej osem obetí si vyžiadalo silné zemetrasenie v Číne

PEKING - Najmenej osem obetí na životoch a 11 zranených si vyžiadalo zemetrasenie s magnitúdou 5,4, ktoré dnes zasiahlo krajný západ Číny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Zemetrasenie, ku ktorému došlo dnes o 06.00 h miestneho času (streda 23.58 h SELČ) v Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang neďaleko hraníc s Tadžikistanom, Afganistanom a Pakistanom, bolo podľa americkej geologickej služby USGS pomerne plytké, s hypocentrom v hĺbke len desať kilometrov.

 

V oblasti postihnutej otrasmi zeme stále prebiehajú záchranné práce. Čínu pravidelne zasahujú zemetrasenia, pričom najviac postihnuté bývajú provincie S'-čchuan a Jün-nan na juhozápade krajiny.

 

V máji 2008 postihlo provinciu S'-čchuan zemetrasenie s magnitúdou 7,9, ktoré si vyžiadalo viac ako 80.000 obetí. Zaradilo sa medzi najhoršie zemetrasenia za vyše tri desaťročia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies