Najmenej 7 ľudí zahynulo pri výbuchoch na benzínovej stanici v Akkre

NETKY.SK • 8 Október 2017, 17:16 • 2 min
Najmenej 7 ľudí zahynulo pri výbuchoch na benzínovej stanici v Akkre

AKRRA - Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších 132 utrpelo zranenia, keď nastali v sobotu dva výbuchy na benzínovej stanici v Akkre, hlavnom meste západoafrickej Ghany.

slovakia

left justify in out

Hovorca hasičskej služby Billy Anaglatey dnes uviedol, že väčšina zranených utrpela popáleniny. Podľa hovorcu vlády Mustaphu Hamida je v nemocnici ešte stále 68 ľudí, ktorých liečia. Čerpaciu stanicu na dôležitej križovatke sobotňajšie výbuchy úplne zničili.

 

Námestník ministra pre informácie Kojo Oppoing Nkrumah oznámil, že počas celej noci dochádzalo k menším explóziám, ale hasičské oddiely dostali požiar pod kontrolu. Hamid dodal, že príčinu výbuchu ešte neurčili, ale prebieha vyšetrovanie a zodpovedné osoby budú potrestané.

 

Očití svedkovia povedali, že explózie zapríčinila cisterna so skvapalneným ropným plynom. "Počul som ohlušujúci zvuk a obloha sa rozžiarila. Potom nasledoval ďalší výbuch, ktorý otriasol mojimi oknami," povedal John, ktorý žije približne osem kilometrov od benzínovej stanice. "Obloha zmenila farbu na žltú a počul som explózie," dodal. V roku 2015 zahynulo pri požiari na benzínovej stanici v Akkre okolo 150 ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies