Najlepšie sa žije v Austrálii, na Slovensku a v Maďarsku ťažko

NETKY.SK • 8 Október 2014, 11:51 • 2 min
Najlepšie sa žije v Austrálii, na Slovensku a v Maďarsku ťažko

CANBERRA - Austrálsky štát Canberra je najlepším miestom pre život. Vyplýva to zo štúdie Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), ktorá svoje zistenia zverejnila v utorok.

slovakia

left justify in out

Organizácia porovnávala údaje v deviatich oblastiach vrátane príjmov, zamestnanosti, bezpečnosti, zdravia či životného prostredia v 362 regiónov v 34 členských krajinách sveta. Najlepšie z nich vyšla Austrália, ktorá má v prvej desiatke až päť regiónov. Na vrchole hodnotenia sa ocitli aj nórske regióny či americké štáty New Hampshire a Minnesota. Na popredných miestach skončili aj kanadské či švédske regióny. Na opačnom póle sa usadilo desať mexických regiónov, no taktiež regióny Turecka, Maďarska, Poľska či Slovenska.

 

OECD hodnotilo štyri slovenské regióny. Kým Canberra dosahovala vo vybraných parametroch hodnoty na úrovni 10, Bratislava v oblasti bývania iba 1,6, v oblasti životného prostredia 1,9, zdravia 3,1 a príjmov 4. Podobne sú na tom aj západné, stredné a východné Slovensko. Na rozdiel od Bratislavy však strácajú v oblasti pracovných príležitostí. OECD však na Slovensku pozitívne ohodnotilo oblasti vzdelávania, prístupu k službám či bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies