Trump zažaloval prokurátorku v štáte New York

NETKY.SK • 20 December 2021, 18:48 • 2 min
Trump zažaloval prokurátorku v štáte New York

NEW YORK - Úrad L. Jamesovej už viac ako dva roky vyšetruje, či spoločnosť The Trump Organization protizákonne nahlásila falošné hodnoty svojich nehnuteľností, aby tak prípadne získala výhody v bankách a daňové výhody.

slovakia

left justify in out

Bývalý americký prezident Donald Trump zažaloval v pondelok prokurátorku štátu New York Letitiu Jamesovú, ktorej úrad vedie vyšetrovanie voči exprezidentovej spoločnosti The Trump Organization. Trump prokurátorku obviňuje z porušenia jeho ústavných práv, informovala agentúra AP.

 

img

 

Podľa AP správu o žalobe podanej na federálnom súde v Albany, metropole štátu New York, ako prvý priniesol denník The New York Times. Trump tvrdí, že demokratka Jamesová „je vedená čisto politickou nevôľou a túžbou obťažovať, zastrašiť a pomstiť sa súkromnej osobe, ktorú považuje za svojho politického protivníka“. Trump a The Trump Organization žiadajú, aby súd Jamesovej zakázal zúčastňovať sa na vyšetrovaní jeho prípadu. Takisto od súdu požadujú právne vyhlásenie, že Jamesová porušuje Trumpove ústavné práva.

 

Trumpovu organizáciu vyšetruje za možné finančné trestné činy a poisťovací podvod aj okresný prokurátor newyorskej časti Manhattan, Cyrus Vance. Republikán Trump tvrdí, že Jamesová a Vance ho vyšetrujú z politických dôvodov a ich konanie označuje za „hon na čarodejnice“. Jamesová aj Vance sú obaja demokrati, píše na svojej webovej stránke stanica CNBC.

 

Možno vás zaujme: Snemovňa napokon schválila trestné stíhanie Trumpovho spojenca



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies