Najhodnotnejším klubom sveta ManUtd, stojí 1,2 miliardy dolárov

NETKY.SK • 8 Jún 2015, 15:25 • 2 min
Najhodnotnejším klubom sveta ManUtd, stojí 1,2 miliardy dolárov

LONDÝN - Najhodnotnejšou futbalovou značkou na svete je Manchester United. Anglický veľkoklub, ktorého cenu výskum špecializovanej spoločnosti stanovil na 1,2 miliardy dolárov, vystriedal na tróne nemeckého šampióna Bayern Mníchov.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že "červeným diablom" sa v prvej sezóne pod vedením holandského taktika Louisa van Gaala nepodarilo získať žiadnu cennú trofej, stal sa vôbec prvým klubom na svete, ktorého cena sa vyšplhala nad hranicu jednej miliardy. Podľa informácií agentúry dpa je hodnota Bayernu Mníchov 933 miliónov dolárov, tretia priečka patrí Realu Madrid (873 miliónov).

 

Úradujúcemu víťazovi Ligy majstrov FC Barcelona patrí v rebríčku až šiesta priečka, pred španielskym gigantom figurujú ešte Manchester City a FC Chelsea. Do elitnej desiatky, v ktorej je až šesť tímov z Premier League, sa ešte zmestili Arsenal Londýn, FC Liverpool, Paríž Saint-Germain a Tottenham Hotspur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies