Najbohatším Čechom zostáva Petr Kellner, prekonal hranicu 12 miliárd USD

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 16:57 • 2 min
Najbohatším Čechom zostáva Petr Kellner, prekonal hranicu 12 miliárd USD

PRAHA - Najbohatším Čechom zostáva podľa aktualizovaného rebríčka najmajetnejších ľudí sveta publikovaného časopisom Forbes majiteľ investičnej skupiny PPF Petr Kellner. Jeho majetok je odhadovaný na 12,20 miliardy USD a prvýkrát prekonal hranicu 12 miliárd USD.

slovakia

left justify in out

Druhým z českých zástupcov je minister financií Andrej Babiš s majetkom za 85 miliárd Kč (3,15 miliardy eur). Na treťom mieste sa nachádza väčšinový majiteľ realitnej skupiny CPI Radovan Vítek so 60 miliardami Kč. Medzi dolárových miliardárov sa zaradil spolumajiteľ Energetického a priemyselného holdingu (EPH) Daniel Křetínský, ktorého majetok sa odhaduje na 50 miliárd Kč.

 

Najbohatším človekom na svete zostáva už štvrtý rok po sebe zakladateľ Microsoftu Bill Gates s majetkom 86 miliárd USD. Za posledných 25 rokov viedol túto listinu 18-krát.

 

Na zoznam s majetkom vyšším ako jedna miliarda dolárov sa tento rok dostalo 2043 ľudí. Vlani ich bolo o 10 menej.

 

(1 EUR = 1,0737 USD; 1 EUR = 27,021 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies