Nahnevaný Hazard: Radšej prehrať ako Belgičan, ako vyhrať s touto francúzskou hrou

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 10:03 • 2 min
Nahnevaný Hazard: Radšej prehrať ako Belgičan, ako vyhrať s touto francúzskou hrou

PETROHRAD - Ofenzívne snaživý výkon, ale bez dôrazného zakončenia predviedli Belgičania v semifinále majstrovstiev sveta vo futbale proti Francúzom. A keď sa už dostali na dostrel súperovej bránky, proti bol skvelý Hugo Lloris. Individuálne schopnosti belgických hráčov narazili na francúzsku kompaktnosť v zadných radoch a pri tejto konštelácii stačila "Les Bleus" na víťazstvo jedna štandardná situácia.

slovakia

left justify in out

"Francúzi hrali antifutbal. Ich útočník bol vždy 30 m pred bránkou, to som nezažil ani v hre Chelsea. Radšej by som bral prehru s Brazíliou, tímom, ktorý chcel hrať futbal a možno bol aj lepší ako my. Francúzi nie sú lepší, preto táto prehra chutí horko," povedal na plné ústa belgický brankár Thibaut Courtois, cituje ho web denníka Het Laatste Nieuws.

 

V súvislosti s priebehom zápasu bol jeden z najlepších gólmanov MS kritický aj do vlastných radov: "V prvých 25 minútach sme sa pomalšie rozbiehali, mali sme až prílišný rešpekt pred rýchlosťou Mbappého. Potom sme našli priestor na pravej strane, kde to ťahal Chadli, ale v zóne pravdy sme neboli dostatočne presvedčiví. Finálna prihrávka nebola presná, skôr krátka, tam to zlyhávalo. V takýchto zápasoch rozhodujú často detaily a tie boli na francúzskej strane."

 

Courtois sa posťažoval aj na uruguajského muža s píšťalkou Andrésa Cunhu. "Neviem, kde našli tohto rozhodcu. Nepočínal si dobre. Minimálne mal odpískať jasný faul na Edena Hazarda pred šestnástkou Belgicka."

Poriadne nahnevaný bol po prehre v semifinále aj kapitán "červených diablov" Eden Hazard. Muž s číslom desať na drese, ktorý ťahal väčšinu útokov Belgicka po pravej strane, to na súpera tiež kriticky rozbalil: "Som sklamaný, lebo si zaslúžime viac. Radšej však prehrám ako Belgičan, ako keby som mal vyhrať s touto francúzskou hrou. Hrajú tak odvtedy, čo ich trénuje Deschamps. Precízne bránia a číhajú na svoje šance v ofenzíve. Funguje im to, sú efektívni."

 

Hazard tiež nezabudol pochváliť hru svojho mužstva: "Ako kapitán som hrdý na to, čo sme predviedli. Toto je Belgicko, aké chceme mať vo futbale. Ak sa pýtate na to, či sme boli unavení po zápase s Brazíliou, tak nie, neboli. Každý na ihrisku šiel na sto percent. Ak by sme skórovali ako prví, zvíťazíme. Nenašli sme však slabé miesto v súperovej hre. Chýbal nám ten jeden moment geniality, ktorý by otočil zápas na našu stranu. Zápas sme síce opticky kontrolovali, ale neboli sme nebezpeční. Každý z nás si však zaslúži stopercentnú pochvalu."

Na sklamaných Belgičanov čaká v sobotu od 16.00 h opäť v Petrohrade zápas o 3. miesto. Bude to proti zdolanému zo stredajšieho semifinálového duelu Chorvátsko - Anglicko. "Možno nastúpime so zmenami na viacerých postoch, lebo aj naši hráči z lavičky si zaslúžia čosi odohrať na tomto šampionáte. Pôjdeme však rázne za víťazstvom. Tretie miesto by znamenalo peknú bodku za majstrovstvami sveta," doplnil Eden Hazard.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies