Naháňačka ako v kriminálke: Mladík zrazil chodcu, polícia po ňom strieľala

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:56 • 2 min
Naháňačka ako v kriminálke: Mladík zrazil chodcu, polícia po ňom strieľala

BRATISLAVA/ČADCA – Varovné výstrely museli použiť policajti pri nedeľňajšej naháňačke s opitým šoférom v Rakovej v okrese Čadca. Ten najskôr zrazil chodca, potom sa v protismere zrazil s prichádzajúcim autom a nakoniec jeho auto vrazilo do odstaveného policajného vozidla.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný vodič Opel Tigra skoro ráno zrazil 20-ročného chodca a pokračoval v jazde. Asi po sto metroch prešiel v zákrute do protismeru a zrazil sa s protiidúcim Mercedesom Benz. Ani v tomto prípade nezastavil a pokračoval v jazde smerom na Čadcu. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, následne sa však do dediny vrátil a keď prechádzal okolo miesta nehody, zbadala ho dopravná hliadka a začala ho prenasledovať. Vodič Opla zastavil, vyskočil z auta a dal sa na útek. Auto nezabezpečil proti pohybu a to narazilo do odstaveného policajného auta, uviedol Moravčík. Unikajúci šofér na policajné výzvy nereagoval a tak muži zákona vystrelili varovné výstrely do vzduchu.

 

Mladíka nakoniec zadržali a pri dychovej skúške mu namerali skoro 2,7 promile. Obvinili ho z ublíženia na zdraví, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutia pomoci. Chodec, ktorého zrazil, skončil s ťažkými zrazeniami. Obvinenému vodičovi v prípade dokázania viny hrozí trest na jeden až päť rokov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies