Nadal prehral s Djokovičom

NETKY.SK • 21 November 2015, 18:28 • 2 min
Nadal prehral s Djokovičom

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič je prvým finalistom londýnskeho Turnaja majstrov. Obhajca titulu a najvyššie nasadený hráč zdolal v sobotňajšom semifinále Španiela Rafaela Nadala hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:3. V boji o svoj štvrtý titul v sérii a piaty celkovo nastúpi v nedeľu proti úspešnejšiemu zo švajčiarskeho derby medzi Rogerom Federerom a Stanom Wawrinkom.

slovakia

left justify in out

Suverénny líder svetového rebríčka Djokovič potvrdil v súboji s Nadalom pozíciu favorita a zdolal ho aj štvrtýkrát v tomto roku, opäť bez straty setu. Navyše prvýkrát v kariére vyrovnal vzájomnú bilanciu s dlhoročným rivalom, keď upravil stav na 23:23. Nadal na triumf na koncoročnom výberovom podujatí stále čaká, jeho doterajším maximom zostáva finálová účasť v rokoch 2010 a 2013.

 

Už úvod zápasu naznačil, kto bude na dvorci pánom. Djokovič zobral súperovi hneď prvé podanie čistou hrou a rýchlo sa tak ujal vedenia 3:0. Dvadsaťosemročný Srb mal vysokú úspešnosť prvého podania, ťažil z presných víťazných úderov a v kľúčových momentoch sa prezentoval v lepšej fazóne ako Nadal. Aj preto si náskok udržal až do konca prvého setu, ktorý za 34 minút vyhral 6:3. Pri svojom podaní využil hneď prvý setbal, keď return Nadala skončil v sieti.

 

Piaty nasadený Nadal nenašiel recept na svojho protivníka ani v druhom dejstve. Djokovič pevne kráčal za postupom a už v prvej hre mal pri podaní súpera brejkbal. Ten ešte zostal nevyužitý, no Nadal prišiel o výhodu servisu v piatej hre. Zverenec Nemca Borisa Beckera a slovenského trénera Mariána Vajdu tak získal rozhodujúci náskok, keď brejk vzápätí potvrdil na 4:2. Triumf spečatil pri podaní Španiela v deviatej hre a po 79 minútach hry si vybojoval finálovú účasť.

 

"Bez debaty to bol dnes z mojej strany výborný výkon," hodnotil semifinálové vystúpenie bezprostredne po stretnutí Djokovič, ktorý po svojom prvom podaní prehral iba tri loptičky. "Od začiatku som išiel podľa svojho plánu hrať agresívne a diktovať tempo hry, pretože proti tak kvalitnému obranárovi ako je Rafa treba byť aktívny. Odohrali sme spolu už 46 zápasov, ale vždy je pre mňa veľkou výzvou nastúpiť proti nemu. Preto som šťastný, že som prenikol do finále. Preferujem v ňom hrať proti Švajčiarovi (smiech)". Naozaj bude veľmi zaujímavé sledovať druhé semifinále dvoch hráčov, ktorí sú z jednej krajiny a veľmi dobre sa poznajú.

 

Nadal prehral osem z uplynulých deviatich súbojov s Djokovičom. Na prebiehajúcom turnaji vyhral všetky tri svoje doterajšie duely, v sobotu sa však počas celého priebehu nedostal v 02 aréne ani k jedinému brejkbalu. "Novak je v tomto momente takmer nezdolateľný. Bol lepší ako ako ja a zaslúžil si postup aj za to, čo predvádzal celú sezónu. Jednoducho ukázal fantastický výkon. Ak niekto hrá ako on, jediná možnosť je mu zagratulovať," konštatoval po prehre Nadal.

 

Turnaj majstrov v Londýne:

semifinále

Novak Djokovič (1-Srb.) - Rafael Nadal (5-Šp.) 6:3, 6:3

Roger Federer (3-Švajč.) - Stan Wawrinka (4-Švaj.) (21.00 SEČ)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies