Nadal na ďalšej méte, už je 11. v histórii

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 11:35 • 2 min
Nadal na ďalšej méte, už je 11. v histórii

BARCELONA - Španielsky líder svetového rebríčka tenistov Rafael Nadal štvrtkovým osemfinálovým víťazstvom dvakrát 6:3 nad Chorvátom Ivanom Dodigom na antuke v Barcelone dosiahol ďalší významný míľnik.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom 683. zápasového úspechu vo dvojhre v kariére na hlavnej profesionálnej úrovni sa dotiahol na Američana Arthura Asha, spoločne figurujú na 11. priečke podľa počtu triumfov v tzv. otvorenej ére. Dvadsaťsedemročný ľavoruký Malorčan môže osamieť na tomto stupienku už v piatok, vo štvrťfinále bude čeliť krajanovi Nicolásovi Almagrovi.

 

Na desiatej pozícii sa nachádza Nemec Boris Becker. Hlavný kouč Srba Novaka Djokoviča nazbieral 713 úspechov. Vedie Američan Jimmy Connors (1253), z aktívnych hráčov je na tom najlepšie celkovo tretí Švajčiar Roger Federer (951) práve pred Nadalom. 

 

"Rafa" si pripísal 41. triumf bez prerušenia v katalánskej metropole, kde neprehral od sezóny 2003. Z titulu sa radoval v rokoch 2005 - 2009 a 2011 - 2013. Na ročníkoch 2004 a 2010 neštartoval. 

 

"Myslím si, že v porovnaní s predchádzajúcim zápasom som sa celkovo trochu zlepšil. Som spokojný s tým, ako som zahral. Počínal som si o čosi agresívnejšie ako včera, mal som presvedčivejšiu kontrolu nad údermi a účinnejšie som dokázal meniť ich smery. Bol som v stave nastrieľať zopár ´winnerov´ s tou správnou sebaistotou, čo je dôležité," pochvaľoval si Nadal po víťazstve nad Dodigom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies