Nadácia ZSE v programe Rozprúdime regióny rozdelí granty za 100.000 eur

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 13:52 • 2 min
Nadácia ZSE v programe Rozprúdime regióny rozdelí granty za 100.000 eur

BRATISLAVA - Nadácia ZSE dnes vyhlásila 1. ročník otvoreného grantového programu Rozprúdime regióny. V programe je možné získať podporu na kultúrne, spoločenské, športové a iné podujatia, ktoré podporia komunitný život v regiónoch. Celkovo sa rozdelí suma 100.000 eur, maximálna výška podpory na jeden projekt je 1000 eur. Uviedla to pre TASR hovorkyňa spoločnosti Západoslovenská energetika (ZSE) Michaela Dobošová.

slovakia

left justify in out

O podporu sa môžu uchádzať obce, mestá, mimovládne organizácie, kultúrne inštitúcie, školy, školské zariadenia a športové kluby pôsobiace v regióne západného Slovenska. Žiadosti je možné podávať cez jednoduchý online formulár na stránke www.nadaciazse.sk do 14. júla 2016.

 

Nadácia ZSE podľa nej zároveň hľadá strategického partnera, ktorý bude dlhodobo rozvíjať vlastné vzdelávacie a rozvojové aktivity v Elektrárni Piešťany. Zámerom Nadácie ZSE je podporovať vzdelávanie v oblasti ekológie, klimatických zmien, trvalo udržateľného rozvoja, energetických inovácií tak, aby sa z Elektrárne stalo interaktívne, viacúčelové centrum oslovujúce všetky generácie.

 

V rámci partnerstva poskytne Nadácia ZSE bezodplatne priestor Elektrárne, vrátane existujúceho vybavenia a nákladov na energie. Zároveň je nadácia pripravená spolupodieľať sa na financovaní rozvoja a realizácii vzdelávacích aktivít v Elektrárni vo forme poskytovania grantov. Návrhy je možné predkladať do 7. júla 2016. Všetky informácie k výberovému procesu sú zverejnené na stránke nadácie.

 

"Program Nadácie ZSE sa zameriava na hlavné témy, ktoré naša spoločnosť dlhodobo podporuje – vzdelávanie, inovácie a rozvoj komunít. Vychádza z princípu, že podporu dobrých vecí vnímame ako investíciu a očakávame, že vložené úsilie a zdroje sa vrátia späť v podobe reálnych zmien v školstve, lokálnych komunitách či spoločnosti," uviedol správca Nadácie ZSE Peter Bednár.

 

Elektrárňa Piešťany je zrekonštruovaná priemyselná pamiatka zo začiatku 20. storočia. Bývalá obecná elektráreň, zapísaná na zozname národných kultúrnych pamiatok, sa po rekonštrukcii v jeseni roku 2014 stala priestorom pre vzdelávanie, kultúru, spoločenské aktivity a stretávanie všetkých generácií.

 

Západoslovenská energetika, a.s., je vedúcou elektro-energetickou spoločnosťou a na slovenskom trhu pôsobí od roku 1922. Skupinu ZSE tvorí materská spoločnosť, ktorou je spoločnosť Západoslovenská energetika, a.s., a jej dcérske spoločnosti Západoslovenská distribučná, a.s., ZSE Energia, a.s., ZSE Development, s.r.o., ZSE Energy Solutions, s.r.o., ZSE MVE, s.r.o., Západoslovenská energetika, a.s., je jediným zakladateľom Nadácie ZSE.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies