Náčelník Generálneho štábu Maxim si prevezme Rad čestnej légie

NETKY.SK • 19 Január 2017, 10:42 • 2 min
Náčelník Generálneho štábu Maxim si prevezme Rad čestnej légie

BRATISLAVA - Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim si v pondelok 23. januára prevezme Rad čestnej légie. Udelí mu ho veľvyslanec Francúzska na Slovensku Christophe Leonzi.

slovakia

left justify in out

Ako dnes uviedol tlačový atašé francúzskeho veľvyslanectva Didier Rogasik, generál Milan Maxim sa pričinil o rozvíjanie spoločnej činnosti medzi Francúzskom a Slovenskom. Francúzsko oceňuje jeho nasadenie pri budovaní spolupráce, mieru a bezpečnosti vo svete.

 

Rad čestnej légie, ktorý zriadil 19. mája 1802 Napoleon Bonaparte, je najvyšším francúzskym čestným vyznamenaním. Je jedným z najznámejších ocenení vo svete a často slúži za vzor v mnohých zahraničných krajinách.

 

Toto ocenenie má univerzálne poslanie: uznanie za vojenskú a civilnú službu. Príslušníci zahraničných krajín ho môžu získať za zásluhy vo Francúzsku alebo podporu jeho ideí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies